Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Bekstvo od sebe – strategija koja ne radi

Bekstvo od sebe – strategija koja ne radi

Bekstvo je uzbudljivo, ali nezadovoljavajuće na kraju. A godine prolaze. Gubite energiju i pokretljivost i sve više vam se čini da ste toliko toga izgubili, a ništa niste našli – ništa nije stvarno i integrisano. Ništa nije vaše i nema mesta koje biste nazvali domom.

Begunci se dobro osećaju samo dok su u pokretu. Uvek je lakše spakovati se i otići, nego ostati. Život u hodu i u putu je vaš način udobnog boravka, ali ne i prihvatanja nelagodnosti. Jer, kad nelagodnost prevlada, vi se pakujete i bežite. Tako kontrolišete svoj život.

Možda uspete. Možda vam se srce ne slomi, nego se otvori. Možda naučite da se nosite sa samopovređivanjem. Možda savladate tajne ekvilibristike na samoj ivici sebe samog.

A da li ćete ikada savladati užas od ostajanja, od preuzimanja odgovornosti za ulaganje, građenje, istrajavanje? Za suočavanje sa strahom od jednog trajnog izbora u ljubavi, poslu, mestu stanovanja? Izbora koji ne možete da kontrolišete i kome stalno morate da se prilagođavate?

Da li ćete ikada prestati da bežite, da li ćete se sresti sa sobom na pola puta i sledeći put kad negde krenete, povesti sebe, umesto da od sebe bežite u potrazi za sobom? Da li ćete prestati da jurite u krug, stati i pogledati u krug oko sebe? Da li ćete postati središte svog života, gde god se nalazili? I sa kim ćete to podeliti?

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow

Aleksina Đorđević

Wannabe TV

Editors choice