Prestanite da uzimate svoje voljene zdravo za gotovo. Cenite njihovo prisustvo u svom životu. Budite zahvalni na onome što imate, čuvajte to i borite se za to.

Pozovite roditelje telefonom, svakodnevno, ako ne živite sa njima. Ako su pored vas, zanemarite sve ono zbog čega vas nerviraju i zbog čega biste radije bili na nekom drugom mestu, slušajte ih, ali tako da ih čujete i razumete. Pokažite da vam je stalo.

Ako vam je posao do sada uvek okupirao vreme i pažnju, sada je trenutak da ljubav stavite na prvo mesto. Volite nekog posebnog? Neka zna da vam je najvažniji, da brinete i da ste spremni da se za njega borite. Pokažite osećanja onako kako umete, izlazite voljenoj osobi u susret, brinite o njenim potrebama i osećanjima. Pitajte je kako da joj najbolje pokažete da je volite. Recite i (ili) uradite nešto baš onako kako ona najbolje razume i prima.

Budite budni, budite prisutni, budite spremni, borite se svim srcem i pameću za one koje volite i koje želite da zadržite u svom životu. Život je i inače privremen, pozajmljen dar, koji vraćamo na kraju. U neizvesnim vremenima, kada je svuda prisutna svest o prolaznosti i kratkoći života, između straha i ljubavi, izaberite ljubav. Izaberite ono što je važno, a strah to nije, osim u onoj meri u kojoj vam pomaže da osvestite šta vam je važno.

Neke voljene nećete moći da sačuvate, nečije vreme će proći brže nego vaše. Ali to ne znači da treba da odustanete – borite se čak i kad je izvesno da ćete izgubiti. Borite se da biste voljenima pokazali da vam je stalo i da ste tu za njih. Borite se tako da pobedi ljubav.

Naslovna fotografija: instagram.com/nicolassimoes

Brankica Milošević

 

Comments