Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Citati koji potvrđuju legitimnu pripadnost stripova književnom formatu

1/2

Jedan od najpoznatijih savremenih pisaca, Nil Gejmen, tvorac je serije stripova o Sendmenu, pisac je dečjih knjiga, a jedna od njih – Koralina – pretočena je u film. Prema njegovom bestseleru „Američki bogovi“ snimljena je serija, kao i prema romanu „Dobra predskazanja“ koji je pisao zajedno sa Teri Pračetom. 

Strip je pažnje vredna književna forma, svojevrsna umetnost, koja može biti duboka i dirljiva, kao i bilo koji roman – to je ono što znaju svi koji vole stripove i koji su svoju kulturu i ukus gradili, između ostalog, i svojim afinitetitima prema određenim stripovima. Ne šireći priču i argumentaciju, ovo su citati koji dokazuju legitimnu pripadnost stripa književnosti:

„Stojim u svetlosti vatre, u dimu. Krvava mrlja na grudima poput karte nasilja novog kontinenta. Očišćen sam. Osećam mračnu planetu kako se okreće pod mojim nogama i znam ono što znaju mačke, zbog čega noću vrište kao bebe. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Achille (@jiimraz)


Gledam u nebo kroz dim težak od ljudske masti i Boga nema. Hladnoća i zagušljiva tama traju zauvek i sami smo. Živite živote, i tako nemate šta pametnije da radite. Opravdavajte kasnije. Rođeni iz zaborava, rađajte decu vezanu za pakao, kao što ste i vi, idite u zaborav. Ne postoji ništa drugo. 

Postojanje je slučajno. Ne postoji obrazac, osim onog koji zamišljamo, nakon što smo suviše dugo zurili u svoju viziju. Ne postoji smisao, osim onog koji odlučujemo da nametnemo. Ovaj svet bez kormila ne oblikuju nejasne metafizičke sile. Nije Bog taj koji ubija decu. Nije sudibna ta koja ih kasapi i njima hrani pse. To smo mi. Samo mi. Ulice bazde na vatru. Praznina teško diše na moje srce, pretvrajući njegove iluzije u led i razbijajući ih. Ponovo se rađamo, slobodni da iscrtamo svoj dizajn na ovom moralno praznom svetu“ – Alan Mur, Nadzirači 

Pa, ovaj citat govori sve. Nije slučajno što se „Nadzirači“ smatraju jednim od najvećih grafičkih romana svih vremena. 

Wannabe TV

Editors choice