Sa godinama, steknemo malo više (neželjenog) iskustva sa raznim krajevima koji se obrušavaju, kao i sa svim ostalim sortama završetaka. Naučimo da ne postoji srećan kraj i naučimo da kraj jeste najava novog početka, jer ti ništa drugo ne preostaje posle kraja, osim da započneš nešto drugo, način života u kome više ne postoji ono što se okončalo, hteo to ili ne. Krajevi te prisiljavaju na početak, onim sredstvima kojima se život inače služi da te nauči pameti, a koja neki doživljavaju kao nasilje, a neki kao izazov.

blogovi 3 Da li je svaki kraj novi početak?

Siledžijska sila života je evidentna, ali ako smo neoubuzdano mladi, ludi i slobodni, ili dovoljno matori i filozofski koncipirani (ili možda i jedno i drugo, što je moguće ako smo neke krajeve spojili sa počecima i neke krugove animirali u spirale) i shvatamo život kao izazov, priliku, poligon na kome ćemo demonstrirati sopstvene načine i tehnike i pronaći sopstvena uživanja u uzbuđenjima, onda i ne razmišljamo puno o krajevima i počecima.

Onda smo usredsređeni na ono gde smo i ko smo u trenutku i takvi dočekujemo sve što se na nas obrušava, što naziremo kako nam dolazi u susret, što iskače pred nas, ili nam dolazi privučeno i željeno.

Pročitajte još i ovo:

Mentalno prevaspitavanje: Kako da promenite svoj život korak po korak?

Da li vam se smučilo da svakoga razumete i savetujete? (BLOG)

Kosmički zakon dobrote i davanja (BLOG)

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.designsfever.com

Aleksina Đorđević

 

 

Comments