Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

#styleinspofriday – Noah Centineo

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Mrtvi uglovi koji vam ometaju manevrisanje u u seksu

Blog

Da li si pronašao svoj hobi?

1/2

Moraš imati hobi, slažu se psiholozi, koučevi i lekari. Jer, hobi je nešto u čemu uživaš, što te zaokuplja toliko da zaboravljaš na sebe, dok istovremeno pronalaziš sebe u tome što radiš. Stručnjaci se takođe slažu da je iz tih razloga veoma zdravo imati hobi, a takođe se često govori o tome da su osobe koje imaju hobi intelektualno razvijenije. Hobi te “vozi” i ispunjava, umiruje živce i kanališe stres i niko ti ne može prebaciti da si nezainteresovan, lenština i isprazna osoba, kad se u slobodno vreme baviš hobijem (umesto da budeš od koristi u kući). Ima raznih hobija – onih koji te odvajaju od stolice i kompjutera, koji te angažuju fizički i mentalno, koji su korisni u kući i koje je moguće razviti u biznis. Ako već nisi, pronađi svoj hobi, angažuj svoje mentalne i emotivne sposobnosti kroz bavljenje hobijem, jer hobi podrazumeva ako ne strast i posvećenost, onda bar jedno od to dvoje.

Urbani orijentiring

Mnogo je zanimljivije od običnog atletskog trčanja određenom stazom, jer angažuje i unapređuje tvoju sposobnost čitanja mape i snalaženja u prostoru. Da, postoji GPS, ali ovde se radi o tome da koristite mapu od hartije, a ne ekran telefona, odnosno, da se snalazite “unplugged”.

Društvene igre

Šah i karte su neprevaziđeni. Igrate remi? Ili još bolje, kanastu? Ne ljuti se čoveče, jamb? Monopol? Ima toga još, u savremenijim varijantama, sa epskom fantastičnom podlogom – samo napred. Ukrštene reči, enigmatika i kvizovi takođe spadaju u ovu vrstu hobija.

Gledajte utakmice uživo

Ili još bolje – bavite se sportom. Ako volite fudbal, košarku, odbojku, igrajte fudbal, košarku, odbojku. U lokalnom klubu, ili sa ortacima u iznajmljenom terminu u balon-sali, u dvorištu obližnje škole, u parku ili na poljančetu. Ako ste vatreni navijač, onda se organizujte da prisustvujete utakmicama uživo, a ne da ih gledate na TV-u. To je doživljaj isto kao i odlazak na koncert omiljene grupe.

Sviranje u nekoj grupi

Kad smo kod koncerata, fanovstva i ličnog angažovanja, ako već volite muziku, bavite se njome iz hobija. Osim što pohađate koncerte, vežbajte da svirate neki instrument, ili da pravite muziku na kompjuteru, naučite da producirate zvuk, da miksate postojeće i stvarate nešto novo – neprocenjivo!

Pravite nešto svojim rukama

Glina, drvo, kamen, papir (makaze) – nađite svoj materijal i napravite nešto. Delo umetničke inspiracije, ili umetnički predmet. Možda otkrijete da ste odlični u pravljenju polica i stalaža, koje su lepše od svih koje ste hteli da kupite. Ili da umete da napravite komplet posuda, činija, bokala, šolja od gline, koje vaši ukućani obožavaju i žele da jedu i piju iz njih.

Wannabe TV

Editors choice