Da li imaš utisak da ti mladost prolazi, a da nisi uradio ništa dovoljno zanimljivo, izazovno i hrabro? Potrebno je da zadovoljiš avanturistu u sebi, da bi imao ispunjen život i da kasnije ne bi žalio za propuštenim. Evo šta treba da uradite, iskusite, doživite:

Treba malo da živite u nekoj stranoj zemlji

Mnogo mladih danas odlazi u strane zemlje, u potrazi za zaradom i boljim životom – manji broj njih odlazi zarad iskustva i promene mesta boravka. Da bi živeo u stranoj zemlji, svakako moraš tamo da imaš od čega da živiš, pa ćeš verovatno morati nešto i da radiš. A to je dragoceno iskustvo – drugačija kultura, poslovna etika, način života, međuljudski odnosi, sve to treba da iskusiš.

Samostalno putovanje

Potpuno je različit doživljaj kad ideš na letovanje sa ekipom i kad se negde zaputiš sam. Ako već planiraš letovanje, osmisli sebi neku maršrutu koju ćeš ispratiti – sam. Osloniti se na sebe na samostalnom putovanju, neprocenjivo je iskustvo. Velika je stvar da se usudiš i kreneš – to već govori o visokom nivou samopouzdanja (i avanturizma), a kad to proživiš, svakako ćeš imati još više vere u sebe i bićeš opušteniji u mnogim drugim nepoznatim situacijama i novim iskustvima.

Comments