Intervju: Vitomir Jevremović o VR-All-Art projektu, umetnosti i virtuelnoj stvarnosti

6 boja koje treba da dodaš svojim jesenjim autfitima

#FashionInspo: Slojevite kombinacije za jesen

Najneobičnija zanimanja u istoriji

Tipovi žena sa kojima ne želiš da završiš u ozbiljnoj vezi

Trendi kul jakne za jesenju sezonu

Odlične Halloween maske za muškarce

Šta sve jesu i nisu bili samuraji

Intervju: Dalibor Andonov Gru

Nega kože lica u jesenjem periodu

7 aksesoara koje svaki muškarac mora da poseduje

Šta se dogodilo sa životinjama koje su putovale u svemir?

Muške osobine koje će privući svaku devojku

Modeli džempera koji su ti potrebni za sezonu jesen/zima

Šta muči muškarce, a ne usuđuju se da traže

Da li si zapravo negativac, koji zamišlja da je realista

Da li si zapravo negativac, koji zamišlja da je realista

1/3

Najprostije moguće objašnjenje razlike između negativnog i pozitivnog razmišljanja je da negativci razmišljaju o onome što ne žele da im se desi i od čega strahuju, dok pozitivci razmišljaju o onome što žele da im se desi i što priželjkuju.

Pre svega, ova podela je uprošćena, jer je svedena na crno i belo, na negativ i pozitiv, a trebalo bi da znamo da u životu crno i belo idu zajedno, odnosno, da je najbolje kad su integrisani i kad ih shvatamo kao jedinstvenu sliku raznolikosti i bogatstva života i iskustva. Ali to je već filozofija. Negativnost je, međutim, mehanizam. Zato što proizilazi iz ega i iz straha. Zato što nas niko nije naučio da prihvatamo i razumemo loše stvari, da sagledavamo i prihvatamo sopstvene slabosti i mrakove (svoju senku), da osvešćujemo nesvesno i da usmeravamo svoju energiju na ono što želimo i čemu se radujemo.

Kako stvari rade za tebe? Da li si više misliš o onome što ne želiš, ili o onome što želiš da ti se desi? Većina ljudi potpuno nesvesno praktikuje negativno mišljenje, a to nije samo loša navika, to je oblik zavisnosti, za koji se sumnja da je direktno odgovoran za razvijanje svih drugih oblika zavisnosti. A svaka zavisnost (hrana, TV, alkohol, droga…) jeste bežanje od sebe, od svojih razmišljanja i osećanja. Negativno razmišljanje uključuje rečenice koje izgovaraš glasno, kao i ono što govoriš sebi, a uz to idu negativne vizuelizacije, sećanje na razne neprijatnosti i mentalno ponavljanje loših iskustava.

To verovatno radiš toliko često i automatski, da uopšte ne detektuješ da je u toku ispoljavanje negativnog mišljenja – ono prolazi ispod radara tvoje svesti.

negativac Da li si zapravo negativac, koji zamišlja da je realista

Wannabe TV

Editors choice