Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Da li si zapravo negativac, koji zamišlja da je realista

1/3

Najprostije moguće objašnjenje razlike između negativnog i pozitivnog razmišljanja je da negativci razmišljaju o onome što ne žele da im se desi i od čega strahuju, dok pozitivci razmišljaju o onome što žele da im se desi i što priželjkuju.

Pre svega, ova podela je uprošćena, jer je svedena na crno i belo, na negativ i pozitiv, a trebalo bi da znamo da u životu crno i belo idu zajedno, odnosno, da je najbolje kad su integrisani i kad ih shvatamo kao jedinstvenu sliku raznolikosti i bogatstva života i iskustva. Ali to je već filozofija. Negativnost je, međutim, mehanizam. Zato što proizilazi iz ega i iz straha. Zato što nas niko nije naučio da prihvatamo i razumemo loše stvari, da sagledavamo i prihvatamo sopstvene slabosti i mrakove (svoju senku), da osvešćujemo nesvesno i da usmeravamo svoju energiju na ono što želimo i čemu se radujemo.

Kako stvari rade za tebe? Da li si više misliš o onome što ne želiš, ili o onome što želiš da ti se desi? Većina ljudi potpuno nesvesno praktikuje negativno mišljenje, a to nije samo loša navika, to je oblik zavisnosti, za koji se sumnja da je direktno odgovoran za razvijanje svih drugih oblika zavisnosti. A svaka zavisnost (hrana, TV, alkohol, droga…) jeste bežanje od sebe, od svojih razmišljanja i osećanja. Negativno razmišljanje uključuje rečenice koje izgovaraš glasno, kao i ono što govoriš sebi, a uz to idu negativne vizuelizacije, sećanje na razne neprijatnosti i mentalno ponavljanje loših iskustava.

To verovatno radiš toliko često i automatski, da uopšte ne detektuješ da je u toku ispoljavanje negativnog mišljenja – ono prolazi ispod radara tvoje svesti.

negativac Da li si zapravo negativac, koji zamišlja da je realista

Wannabe TV

Editors choice