WOMAN CRUSH WEDNESDAY: Nicole Scherzinger

Stylish 24/7: Komadi koji su ti ovog leta neophodni kako bi izgledao dobro od jutra do večeri

Aplikacije bez kojih nećeš moći ovog leta!

Treba da znaš: Šta je najbitnije za razvoj karijere

Počinje sa snimanjem Game of Thrones spin-off serija

Najbolje stilizovani muškarci MET gale 2019.

Osvešćeno koiršćenje tehnologije i tehnološka detoksikacija

Adrenalinska zavisnost – strast ili problem?

Žene žele malo više pažnje

Top 5 igrica za pametne telefone koje će te zabaviti

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Zašto je šefovska pozicija mesto usamljenosti

Odlične smart-casual letnje kombinacije za tebe

Trikovi za lepši izgled (devojke vole doterane frajere)

Da li si zapravo negativac, koji zamišlja da je realista

Da li si zapravo negativac, koji zamišlja da je realista

1/3

Najprostije moguće objašnjenje razlike između negativnog i pozitivnog razmišljanja je da negativci razmišljaju o onome što ne žele da im se desi i od čega strahuju, dok pozitivci razmišljaju o onome što žele da im se desi i što priželjkuju.

Pre svega, ova podela je uprošćena, jer je svedena na crno i belo, na negativ i pozitiv, a trebalo bi da znamo da u životu crno i belo idu zajedno, odnosno, da je najbolje kad su integrisani i kad ih shvatamo kao jedinstvenu sliku raznolikosti i bogatstva života i iskustva. Ali to je već filozofija. Negativnost je, međutim, mehanizam. Zato što proizilazi iz ega i iz straha. Zato što nas niko nije naučio da prihvatamo i razumemo loše stvari, da sagledavamo i prihvatamo sopstvene slabosti i mrakove (svoju senku), da osvešćujemo nesvesno i da usmeravamo svoju energiju na ono što želimo i čemu se radujemo.

Kako stvari rade za tebe? Da li si više misliš o onome što ne želiš, ili o onome što želiš da ti se desi? Većina ljudi potpuno nesvesno praktikuje negativno mišljenje, a to nije samo loša navika, to je oblik zavisnosti, za koji se sumnja da je direktno odgovoran za razvijanje svih drugih oblika zavisnosti. A svaka zavisnost (hrana, TV, alkohol, droga…) jeste bežanje od sebe, od svojih razmišljanja i osećanja. Negativno razmišljanje uključuje rečenice koje izgovaraš glasno, kao i ono što govoriš sebi, a uz to idu negativne vizuelizacije, sećanje na razne neprijatnosti i mentalno ponavljanje loših iskustava.

To verovatno radiš toliko često i automatski, da uopšte ne detektuješ da je u toku ispoljavanje negativnog mišljenja – ono prolazi ispod radara tvoje svesti.

negativac Da li si zapravo negativac, koji zamišlja da je realista

Wannabe TV

Editors choice