Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Dobri saveti koje treba da usvojiš

Dobri saveti koje treba da usvojiš

1/2

Saveti su vrlo delikatna stvar – mudri ih nerado daju, jer imaju ogromno iskustvo sa savetima i znaju da je lako videti nečiji problem i moguće rešenje, gledajući sa strane i dati dobar savet, a da je teško prihvatiti i poslušati taj savet. Zapravo, teško je slušati i sopstvene dobre savete (onaj unutrašnji glas koji nas upozorava da nešto ne radimo, ili da stupimo u akciju), a kamoli tuđe. Generalno, ljudi najviše vole da čuju ono što žele da čuju, da se uteše i umire, što takođe nije loše, jer kad se smirimo i povratimo samopouzdanje, bistrije glave ćemo pristupiti rešavanju nekog problema. I generalno, najbolji saveti su oni od kojih nam se malo zgrči u stomaku, jer nas udare pravo u ego – jasno nam je da je to istina, neprijatno nam je što smo “provaljeni” i već nam je mrsko kad pomislimo koliko moramo da se potrudimo da bismo postupili prema dobrom savetu. Dobri saveti su za hrabre, koji su rešeni da se osveste i da žive u istini, ma koliko to neudobno i neugodno bilo, pa, evo spiska nekih, koji će te ubosti i zabrinuti, jer dobro znaš da treba da ih poslušaš.

Upoznaj sebe

To nije samo dobar savet, već životni zadatak svakog čoveka. Potrebno je da znaš ko si, da bi mogao da saznaš šta želiš i da živiš smislenim i ispunjenim životom. Kad odbacuješ sebe i ne želiš da se suočavaš sa svojim lošim, teškim, mračnim i negativnim stranama, napetost i stres preovlađuju i nikad nisi zadovoljan sobom.

dobri saveti Dobri saveti koje treba da usvojiš

Potreban ti je fokus

Možda te ne interesuje ništa, ili te zanima deset stvari, od kojih ne možeš ni jednoj da se posvetiš, jer pokušavaš sve odjednom i pažnja ti je rasuta. Sigruno postoji jedna stvar koja ti je malo zanimljivija od ostalih (od svega nezanimljivog, ili svega privlačnog), kojoj možeš da posvetiš svu pažnju. Bavljenje svim i ničim posebno, takođe je način da se pobegne od sebe i od životne realnosti, a osećanje da te bavljenje samo jednom stvari sputava i ograničava, deo je te pobune protiv realnosti.

Budi prisutan u sadašnjosti

To znači da stalno treba da se podsećaš da postojiš u ovom trenutku, da držiš pažnju na sadašnjosti i da se stalno otresaš razmišljanja (i kajanja) o prošlosti i brige zbog budućnosti. Ono što se dešava sada, rezultat je onog iz prošlosti, što znači da su te tvoje greške dovele do nečeg. I ono što se dešava sada, određuje tvoju budućnost, što znači da u sadašnjosti imaš moć da upravljaš svojim životom. Vrlo teška lekcija, jedna od najtežih. I najčešći savet koji ćeš pronaći, kad se govori o samospoznaji i realnosti.

Wannabe TV

Editors choice