Inspirativne osobe svetle i rasipaju svoju svetlost – bukvalno. Što više vremena provodite u njihovoj blizini, to ćete više te svetlosti upiti i reflektovati i sami. Vibracija njihove energije je visoka i ona vuče i podiže vašu vibraciju. Oni nisu sveznajući i nisu sveci, ali kad ih gledate kako se suočavaju sa svakodnevnicom, kako se nose sa izazovima i rešavaju probleme, učite da prihvatate životne situacije, da sarađujete sa njima, da se ne opirete i ne gubite vreme i energiju u strahu, ljutnji, nesigurnosti, već da procenjujte, rezonujete i delujete. Inspirativni ljudi vas uče kako da udružite srce i um, logiku i osećaj, analizu i intuiciju i kako da koristite sve te alate na kreativan način. 

Ugledajući se na njih, pronalazite sopstvene načine. Uvek je dobro pokušati sa nečijim receptom – ali svaki pravi učitelj (mentor, guru), reći će vam da to nije jedini ispravan način, samo je nešto što rezonira sa njima, u čemu oni nalaze sebe, prepoznaju istinu i što radi za njih. I podstaći će vas da svaku gotovu i serviranu istinu dovedete u pitanje i podvrgnete istraživanju. Jer, vi treba da pronađete sopstvene istine, da ih prepoznate i probudite u sebi i da učite – pre svega sami od sebe. 

Bolji od vas će vas svojim prisustvom u vašem životu podsećati da spadate u njihovu ligu, da ste i sami na putu da budete bolji od sebe. Već ste bolji nego što ste bili pre pet i dve godine. I ovog trenutka shvatate i znate više nego pre mesec dana. Jer stalno učite i razvijate se. Kada se vaša energija ustali na visokoj vibraciji, nećete prestati da učite, ali ćete početi da podučavate – možda to već činite. Shvatićete da je taj odnos uzajaman i dvosmeran – učitelji stalno uče od svojih učenika. Oni neprekidno, osvajajući znanje i produbljujući spoznaje, osvajaju svoju skromnost i jednostavnost, radoznali su poput dece, spremni da istražuju i preispituju. 

Zaslužujete da budte u društvu onih koji vas inspirišu, da imate učitelje i vođe, koji će vas gurati preko vaših granica, koji će znati ono u šta ste vi tek počeli da verujete, koji će vas uputiti da razvijete u sebi ono što imate i što možete da postanete. 

Imati bolje od sebe na svojoj strani, ogromna je privilegija i čast. 

Naslovna fotografija: instagram.com/jonaskautenburger

Brankica Milošević 

 

Comments