Način da izrazite sebe

Potrebno je da možete da izrazite sebe na autentičan način, da biste postigli emotivni balans i bili sposobni da napravite prostor za druge ljude u svom životu. Vodite dnevnik, pišite blog, nađite način da se posvetite svojim mislima i osećanjima iskreno i autentično. Bavite se nekom umetnošću, koja zahteva rad rukama, ukoliko reči nisu dovoljne – angažujte celo telo, vežbajte. Pronađite katarzu koja će vam pomoći da se lakše orijentišete među ljudima, da ih ne koristite da biste se osećali bolje i mislili bolje o sebi.

Naučite da slušate

Slušanje sa budnom pažnjom je velika veština – prisutni ste i slušate, dok druga osoba neometano i bez prekida govori. Tok njenih reči, uranja u tok vašeg uma i postoji samo tok. Slušajte bez formiranja odgovora u svom umu, bez razmišljanja o tome šta ćete reći kad druga osoba završi izlaganje. Ne smišljajte ništa, samo slušajte. To je ista disciplina koja vam omogućava da slušate i osluškujete sebe i da hvatate vibracije i informacije oko sebe. Senzitivnost, upijanje, primanje. Kad počnete više da slušate nego što govorite, govorićete mnogo sažetije, smislenije i razumljivije.

Prihvatite ljubav, razumevanje, saosećanje

Jer niste svetac, niti u tom pravcu možete gajiti ambicije (budala ste ako to pokušavate) – istinski produhovljena osoba je puna topline i lako se povezuje sa toplinom i saosećajnošću drugih ljudi. Osim što dajete, potrebno je i da primate, da u tome uživate i budete zahvalni.

duhovnost 1 Duhovnost u svakodnevnom životu

Izvor fotografija: unsplash.com

Brankica Milošević

Comments