Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

#GameOfThrones: E sad malo ja! (BLOG)

1/3

Posle svake sezone GOT-a neko vreme se ustručavam da nešto napišem o seriji – što sad i ja da se umećem, kad svi pišu i sve smo već pretresli iz svih uglova. I onda ne odolim, čačka me neki đavo i prosto moram. A šta ja imam pametno da vam kažem o GOT instituciji?

Prvo i osnovno, a lepo objašnjeno u ovom tekstu, ja spadam u čitaoce, ne u publiku. Nisam ni neki veeeeliki fan Martinovog dela, ali jesam oduševljeni i strastveni čitalac, od onih koji ne stižu da žvaću kad nešto prvi put čitaju. Gutam nesažvakano, pa onda moram (a to je moranje koje na svetu najviše volim, od svih moranja, svih svetova i svih voljenja) da čitam ispočetka. Natenane. Dva puta u krug, pa posle par meseci opet, natenanije, jer sam i u ona dva puta uspela da progutam nesažvakane delove. A onda ponovo, iz čistog uživanja što sve znam šta će da bude, a volim da se naprimam. Pa onda ponovo i ponovo, onako drsko uživalačko-zavisnički, preskačući delove koji povezuju delove koji razvaljuju. Rokam se čistakom u venčugu. Uh, što volim. Tako ja čitam i to ne samo “Igru prestola“, nego sve što volim, a ima tu još mnogo dužih i obimnijih tomova i još mnogo uzbudljivog materijala za serije i filmove koji još nisu snimljeni.

E sad, GOT, planetarno ludilo. Znate, moja ćerka hoće za maturu neku od onih haljina što nosi plemenito ženskinje u seriji i što izgledaju malo kao oklopi a malo kao balske haljine, a malo kao veštičji kostimi. I odvezuju se na dve pertle i odmah spadnu oko članaka, a junakinje ostanu gole. Mislim da ću je nagovoriti da ipak obuče neki donji veš, ako uopšte ikako nađem nekoga ko bi umeo da sašije nešto slično balskim veštičjim oklopima. Verujem da sam ovim rekla sve o uticaju serije na mlade ženske mozgove.

game of thrones igra prestola 2 #GameOfThrones: E sad malo ja! (BLOG)

Wannabe TV

Editors choice