Osećanje ispunjenosti je ono što daje smisao tvom životu, a to nije uvek neko postignuće kojim možeš da se pohvališ, neki uspeh koji možeš da izmeriš i uporediš sa uspehom drugih ljudi. Ispunjenost dolazi sa prihvatanjem samog sebe i nekih životnih istina, sa opuštanjem i otpuštanjem stvari koje te zarobljavaju iznutra. Istina uvek oslobađa.

Nikog nije briga što je tebi teško

Prestani da kukaš i da se žališ kako život nije fer. Nije. Svako ima šta da doda na taj spisak žalbi i pritužbi i to je dosadno i besmisleno. Da li tebe briga kako je teško nekome – naročito nekome za koga ti misliš da mu baš dobro ide i da nema na šta da se žali? Možeš li da rešiš nečije probleme? Pa, isto tako niko ne može da reši tvoje. Sam si odgovoran za sebe i ne opterećuj nikoga, osim ako znaš kakva pomoć ti je potrebna i nekog ko može da ti je pruži. U redu je tražiti pomoć, savet, uputstva, uslugu, ali i dalje je sve na tebi. Ne kukaj, to samo rasipa tvoju pažnju i energiju.

Niko nije dužan da ti nešto obezbedi

Čak ni tvoji roditelji. Uradili su i rade ono što mogu, a možda i nisu, ali prestani da očekuješ nešto od njih. Niko tebi ništa ne duguje i niko ti nije ni za šta kriv – ni država, ni poslodavac, ni prijatelji, ni Bog, ni sudbina. Ako ti nešto treba, osloni se na sebe i smisli kako da do toga dođeš.

blog 35 Istine koje treba da prihvatiš da bi živeo ispunjenijim životom
Comments