Prestani da misliš da stvari u tvom životu treba da se odvijaju dramatično, kao u nekom filmu. Život ne sledi logiku scenarista koji žele da izazovu napetost, emocije i uživljavanje u likove. Tvoja realnost možda nije naročito magična i vredna da se po njoj snimi film, ali te ispunjava i drži te uključenog i zauzetog. Ti sam pišeš scenario i u svakom trenutku možeš da ga prepraviš.

Ne dozvoli da te neuspeh obeshrabri. To je samo iskušenje. Ako znaš šta hoćeš i siguran si da je to za tebe prava stvar, prepreku i neuspeh shvati kao izazov da pokažeš doslednost i ostaneš na svom putu.

blog 1 Jednostavan podsetnik – šta da radiš kad ne znaš šta da radiš

Ne romantiziraj budućnost i ne krivi prošlost. U momentima kad si zaglavljen i ne znaš šta da radiš, imaš sklonost da se kaješ zbog nekih stvari iz prošlosti, ili da optužuješ okolnosti iz prošlosti da su te dovele u situaciju u kojoj se sada nalaziš. Takođe, potreba da se izvučeš iz toga i da stvari brzo postanu bolje, krivi tvoju sliku realnosti i onda sva očekivanja ulažeš u budućnost koja će biti divna i koja će te osloboditi svih tvojih briga i slabosti. Ali budućnost se kreira u ovom trenutku – takođe, u ovom trenutku se oslobađa i otpušta prošlost, oduzima joj se snaga da te drži vezanog za loše izbore i brzoplete postupke. Ta snaga ti je potrebna da sada deluješ.

Comments