Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Blog

Još jedna cigla u glavi: Film koji treba da pogleda svaki muškarac (i kakve veze Noam Čomski ima s tim)

1/3

„Captain Fantastic“ se zove film, žanr drama/komedija o porodičnim odnosima potpuno izmeštenim van svakog klišea, a zaplet je naravno, u sudaru nekonvencionalnosti i klišea. Film je iz 2016. i glavni glumac Viggo Mortensen (glumio Aragorna u „Gospodaru prstenova“) bio je nominovan za Oskara. Trejler s pojluje, pa mogu malo i ja.

Otac šestoro dece je sa ženom koja pati od depresije osnovao porodičnu komunu u divljini i tamo odgaja decu, trenirajući ih kao marince i obrazujući ih kao filozofe. Mama ispada iz priče odmah na početku, jer ne uspeva da se izbori sa svojim problemima i na lečenju je u ustanovi, pod pokroviteljstvom svoje (bogate) porodice i tamo joj pođe za rukom da preseče vene i da se ubije (što ćete saznati već iz trejlera). I tu počinje zaplet, u kome se mali divljaci suočavaju sa pravilima i zahtevima civilizacije, oličene u strogom dedi (maminom tati) koga ne zanima što mu je ćerka bila budista i što je ostavila testament u kome izriče želju da bude spaljena i da njen pepeo bez ikakve ceremonije bude prosut u wc šolju na nekom javnom mestu, već organizuje sahranu, kao što je red među normalnim ljudima, zabranjujući zetu da se pojavi – tata ga mrzi, jer smatra da bi njegova ćerka bila živa i zdrava da se nije udala za tog čudaka i odmetnula se sa njim u šumu.
Priča je dirljiva, sa komičnim momentima, po oprobanom Holivudskom receptu – kao „Little Miss Sunshine“ (iz 2006. koji je dobio dva Oskara – za najbolju sporednu ulogu i za originalni scenario), ali odnos oca prema svom brojnom potomstvu je ono što sve vreme drži kurs „prave stvari“ i ne odstupa ni za milimetar.

Wannabe TV

Editors choice