Mudrosti grčkih filozofa

Prepoznaj signale da ona više ne želi da bude sa tobom

Šta ona želi (i ne želi) da čuje u krevetu

Style in action: Outfit za trening

Branimir Brkljač – vreme je za nove priče

Šta devojkama najviše smeta kod muškaraca

Misterije ljudskog organizma

Koje su granice ljudske izdržljivosti

Višeljublje – model emotivnih odnosa ili opasnost za ljubavne veze

Intervju: “Goblini” o nastupu u Beogradu, emocijama i muzičkim legendama

Ako je voliš, ne dozvoli da se pored tebe oseća nesigurno

Greške koje praviš tražeći smisao u svom životu

Pet vežbi za unapređenje brzine tokom treninga

Paris Brosnan, sin poznatog glumca, započeo modeling karijeru

Svi trendovi koje moraš da ispratiš u 2018.

Još jedna cigla u glavi: Film koji treba da pogleda svaki muškarac (i kakve veze Noam Čomski ima s tim)

Još jedna cigla u glavi: Film koji treba da pogleda svaki muškarac (i kakve veze Noam Čomski ima s tim)

1/3

„Captain Fantastic“ se zove film, žanr drama/komedija o porodičnim odnosima potpuno izmeštenim van svakog klišea, a zaplet je naravno, u sudaru nekonvencionalnosti i klišea. Film je iz 2016. i glavni glumac Viggo Mortensen (glumio Aragorna u „Gospodaru prstenova“) bio je nominovan za Oskara. Trejler s pojluje, pa mogu malo i ja.

Otac šestoro dece je sa ženom koja pati od depresije osnovao porodičnu komunu u divljini i tamo odgaja decu, trenirajući ih kao marince i obrazujući ih kao filozofe. Mama ispada iz priče odmah na početku, jer ne uspeva da se izbori sa svojim problemima i na lečenju je u ustanovi, pod pokroviteljstvom svoje (bogate) porodice i tamo joj pođe za rukom da preseče vene i da se ubije (što ćete saznati već iz trejlera). I tu počinje zaplet, u kome se mali divljaci suočavaju sa pravilima i zahtevima civilizacije, oličene u strogom dedi (maminom tati) koga ne zanima što mu je ćerka bila budista i što je ostavila testament u kome izriče želju da bude spaljena i da njen pepeo bez ikakve ceremonije bude prosut u wc šolju na nekom javnom mestu, već organizuje sahranu, kao što je red među normalnim ljudima, zabranjujući zetu da se pojavi – tata ga mrzi, jer smatra da bi njegova ćerka bila živa i zdrava da se nije udala za tog čudaka i odmetnula se sa njim u šumu.
Priča je dirljiva, sa komičnim momentima, po oprobanom Holivudskom receptu – kao „Little Miss Sunshine“ (iz 2006. koji je dobio dva Oskara – za najbolju sporednu ulogu i za originalni scenario), ali odnos oca prema svom brojnom potomstvu je ono što sve vreme drži kurs „prave stvari“ i ne odstupa ni za milimetar.

Wannabe TV

Editors choice