Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Blog

Još jedna cigla u glavi: Mikrogeneracijska podela prema godini proizvodnje – da li si srećnik koji spada u ksenijalce?

1/3

Nisi auto (a i nema rezervnih delova za tebe i popravke su neizvesne i oročeno uspešne), ali tehnologija te ipak definiše i koliko god se ne osećao kao nosilac brenda, spadaš pod određenu etiketu. A nju određuje godina proizvodnje i tvoj odnos sa tehnologijom. To ja kao pričam tebi, a u stvari govorim sebi, pokušavajući da savladam izvesnu zgroženost ovom pričom. Ali to je zato što ja spadam (verovatno) u generaciju X (dženiks, u slobodnom bitničkom prepevu), a ti možda spadaš u novootkrivenu mikrogeneraciju (to je kao ona ograničena serija satova, markica, zippo-upaljača, proizvedena u čast neke Olimpijade, ili nekog još svetskijeg događaja, za kojom ginu kolekcionari) koju su nazvali Xennial i koja po redosledu proizvodnje dolazi pre Millenials-a. E sad, pošto sam (kao matora dženiksica) prilično alergična na usvajanje engleskih pojmova, bez makar pokušaja slobodnog bitničkog prevoda (ma da, sve su oni smislili, sunac li im aristokratski poljubim – čik neka oni ovo prevedu na engleski) milenijalse uporno nazivam milenijumcima a ovi ksenijalci su prosto genijalci, takav im je horoskop.

Milenijumce sam svarila (delimično, iako su puniji vlakana nego vitamina) iako moj prepev – milenijumci – zvuči kao nešto ozračeno osiromašenim uranijumom u maminom stomaku. Hahahahaaa, da li prepoznajete taj karakteristični dženiksovski crnohumorni cinizam. Baj d vej, bila sam trudna kad se NATO silio nad nama, ovdašnjom rajom, radnicima, omladinom i inteligencijom koja nije imala gde da zbriše i za sve članice alijanse nemam dovoljno srednjih prstiju, ali im poručujem JEPTESE, pa čik nek’ prevedu.

A i sećam se i kad smo u novom stanu (pre 40 godina) crno – beli TV iz starog stana zamenili televizorom u boji. I kad smo telefon sa brojčanikom koji se okreće zamenili telefonom sa tastaturom. I nismo ga zvali „fiksni“ jer nismo morali da ga razlikujemo od mobilnog. I kad smo (koju deceniju kasnije) uneli prvi Komodor kompjuter u taj isti (tada već stari) stan, i prvi mobilni mi je bio neka preklopna Motorola… Da ne pričam sad o detinjstvu kod bake na selu, penjanju na drveće, kupanju u reci i čitanju na ljuljašci za ležanje, razapetoj između šljive i jabuke – ili o tome da razlikujem drvo i list šljive i jabuke, a i kajsije, oraha i breskve najnormalnije, dok moja deca ne razlikuju ni voćke, ako im ne vide natpis i šifru na pijačnom delu u supermarketu.

sharon mccutcheon 571639 unsplash Još jedna cigla u glavi: Mikrogeneracijska podela prema godini proizvodnje – da li si srećnik koji spada u ksenijalce?

Wannabe TV

Editors choice