Jer, ako ih juriš, oni izmiču i beže. Zato ne možeš da ih stigneš, uhvatiš i postigneš, to nije u prirodi ostvarenja snova. To je isto kao sa srećom – tražiš je, a ona nije izgubljena. Ali ako je uporno tražiš, kao da se negde krije, kao da si je izgubio, stalno će izmicati, jer to što tražiš nije sreća, ona se ne nalazi tako, jer nije ni izgubljena. Nemaš šta da tražiš, samo treba da otvoriš srce i um i da je primiš, da je osetiš, da se predaš radosti.

Koncept potrage, borbe i osvajanja ima nisku vibraciju i on ne rezonira sa frekvencijama ostvarenja snova i osećanja sreće. Ali to je ljudski koncept i moraš provesti neko vreme praktikujući ga, dok ne shvatiš da borba zahteva protivnika i da će, dokle god se boriš, “protivnici” (razne prepreke, blokade, iskušenja, nesrećni slučajevi…) iskakati pred tebe, jer to je ono što tražiš. Tražiš protiv čega ćeš se boriti, misleći da se boriš za osvajanje viših ciljeva. A viši ciljevi ostaju gore, na visokom, dok ti dole, “u prizemlju” vodiš bitke koje ti obuzimaju um i oduzimaju energiju.

Slediti snove, životni je put, na kome treba da otkriješ igru, maštanje, igranje sa maštom, inspiraciju, snagu. Ono zbog čega ćeš ujutru ustajati spreman na sve što ti dan donese i što te održava i u najgorim danima.

Jurenje za snovima stvara goričinu i malodušnost, a snovi izmiču hvatanju.

Snovi te čine onim što jesi, a ako sam sebi stalno izmičeš, onda zapravo juriš u krug. Oslobodi se borbe protiv svoje sopstvene slobode. Otvori  svoj um i svoje srce, zaigraj se i sledi svoje snove sa radošću.

Naslovna fotografija: instagram. com/kevin_pabel

Aleksina Đorđević

Comments