Društvene mreže su odlično mesto da izgradite alter ego koji će vas predstavljati ograničenoj umreženoj javnosti – sve možete da “nabudžite” i da se predstavite kao lik. Ili barem tako misle oni koji to rade. Oni koji su stvarno cool, uopšte o tome i ne razmišljaju i nemaju potrebu da nešto izmišljaju o sebi i ulepšavaju, kao i oni koji se drže nekih drugih standarda i nemaju pojma šta to znači biti cool – blago njima! Ali, vi – vama uopšte nije lako!

“Znaš ti ko sam ja” nastup uopšte ne prolazi u realnosti – niko nema pojma ko ste i ne tiče ih se. Ali, u određenim internet krugovima, svi vas znaju (a vi mislite da je to zato što ste baš cool).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kevin Elezaj (@kevinelezaj)

Kad kažete “ja sam popularan na Tviteru”, to ništa ne znači osobi koju pokušavate da impresionirate. Naročito ako se udvarate nekoj ženi – ona će verovatno pomisliti da vam, u najmanju ruku, fali osećaj za realnost, ako ne i neka daska u glavi.

Vaše samopouzdanje i raspoloženje zavise od broja pratilaca, retvitova, lajkova, komentara… I niko ne zna koliko se trudite da ih osvojite i zadobijete i na šta ste spremni da sačuvate svoje pratioce i privučete nove.

Pomisao da ste na nekoj od društvenih mreža prijatelj sa poznatim, čak slavnim ličnostima i da sa njima imate komunikaciju (uglavnom im lajkujete i komentarišete postove, a kad im pošaljete poruku, oni uljudno odgovaraju) daje vam osećaj da ste i sami poznati i viđeni. Ali, kad se suočite sa svojom anonimnošću u realnom životu, osećate se poraženo i frustrirano.

Comments