Ako biste sutra ostvarili svoje ciljeve i snove i dobili ono što ste želeli, kako bi to promenilo vaš život? Da li ste razmišljali o tome? Obično se ljudi fokusiraju na ono što ne žele, pokušavajući to da izbegnu i ulože energiju u to, umesto u ostvarenje svojih ciljeva i snova. Psiholozi kažu da je to povezano sa nezadovoljenim potrebama u detinjstvu, od roditelja i onih koji su nas odgajali i vaspitavali.

Da biste prevazišli ovu uslovljenost, uvažite onaj glas u sebi koji žali zbog propuštenih šansi i ukazuje vam na prepreke. Taj glas se javlja kad pokušate da iskoračite iz svoje zone komfora i upozorava vas da ste u riziku, obraćajući se vašem strahu i nesigurnosti. Zato je potrebno da ga budete svesni, da znate da vas taj glas sabotira i da to niste vi, to nije vaše autentično JA. Pokušajte da nezavisno od tog glasa prepoznate svoje najdublje potrebe i želje, stvorite prostor za njih, uvedite u naviku razmišljanje o onome što želite, umesto o onome što vas sprečava da to ostvarite.

Potreban vam je snažan razlog (zašto nešto želite)

Možda želite stabilan emotivan odnos, ili napredak u karijeri, veću zaradu, unapređenje zdravlja i telesne snage? Šta god da je ono što želite, potrebno je da se povežete sa svojim najdubljim namerama i da ih bolje razumete, kako biste mogli da ih uvedete u realnost. Čineći to, otkrivate važne aspekte sebe i motive svojih želja. Možda otkrijete da ti ciljevi nisu vredni napora i pronađete ono što je vredno i što za vas ima više smisla i donosi vam ispunjenje.

Postavljajte sebi pitanja – ZAŠTO je početna stanica sa koje krećete u istraživanje koje vodi ka akciji. Dakle, kako bi se vaš život promenio kada biste za nekoliko meseci ili godina ostvarili ciljeve? Da li biste bili drugačija (bolja) osoba? Kako bi se ponašao? Kakvo bi vam bilo okruženje? Pokušajte da steknete osećaj za budućnost, čak i ako je samo nagoveštaj. Time pozivate svoju podsvest na saradnju – uvodite naviku misli, koje vam proširuju perspektivu i ulivaju snagu, nasuprot onom sabotirajućem glasu.

Vaš cilj mora biti vezan za snažna osećanja i morate imati ubedljiv razlog da ga postignete – on mora biti nešto što vas angažuje na najdubljem nivou i u šta verujete. Morate imate ubedljivo ZAŠTO, protkano snažnim emocijama, koje će vam pomoći da ostvarite svoje želje.

Comments