Kad pokazuješ ljubomoru, deluješ nesigurno

Jer zapravo i jesi nesiguran. Drugi će ti reći da si drkoš, jer je to blaža verzija nesigurnosti – kad čuješ od drugih dakle, da si drkadžija, znaj da su veoma nežni prema tebi, pa ne pominju tvoju pravu dijagnozu. Izgradi samopouzdanje, pa nikada nećeš morati da budeš drkoš.

Preuzmi kontrolu nad svojim uspehom

Lako ti je da se raduješ nečijem uspehu kad i tebi samom dobro ide i kad si blagonaklon prema celom svetu. Ali ako si počeo da osećaš kako te tuđ uspeh pogađa, posmatraj to ovako – to je znak da je vreme da se pokreneš i učiniš nešto. Valjda ne želiš da ti se sva energija istroši u malodušnosti.

Uči od uspešnih

Oni se uvek raduju tuđem uspehu. Jer imaju iskustvo uspeha i jer znaju da će opet doći trenutak kada će i oni trijumfovati. Oni cene svoju konkurenciju, jer ih to drži naoštrenima i budnima, spremni su da uče i da se unapređuju. Pridruži im se – čestitaj im na uspehu i uči od njih. I radi na onome što želiš da postigneš.

blog 4 Kako da budeš srećan zbog uspeha drugih ljudi?

I ne zaboravi, ne postoji neka opšta količina uspeha koju će umesto tebe potrošiti onaj ko prvi stigne, pa za tebe neće biti – uspeha ima onoliko koliko ga sam stvoriš.

Pročitajte još i ovo:

Šta znači “uspeh se ne oprašta”?

Pet znakova da ti karijera uništava vezu

Navike zbog kojih izgledate neprofesionalno na poslu

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Izvori fotografija: www.designsfever.com

Brankica Milošević

 

 

Comments