6 boja koje treba da dodaš svojim jesenjim autfitima

#FashionInspo: Slojevite kombinacije za jesen

Najneobičnija zanimanja u istoriji

Tipovi žena sa kojima ne želiš da završiš u ozbiljnoj vezi

Trendi kul jakne za jesenju sezonu

Odlične Halloween maske za muškarce

Šta sve jesu i nisu bili samuraji

Intervju: Dalibor Andonov Gru

Nega kože lica u jesenjem periodu

7 aksesoara koje svaki muškarac mora da poseduje

Šta se dogodilo sa životinjama koje su putovale u svemir?

Muške osobine koje će privući svaku devojku

Modeli džempera koji su ti potrebni za sezonu jesen/zima

Šta muči muškarce, a ne usuđuju se da traže

Jesenji odevni komadi koji će ti biti najpotrebniji u narednom periodu

Kako da komuniciraš sa svojom senkom

Kako da komuniciraš sa svojom senkom

1/2

Naša podsvest često radi protiv nas, ali bi mogla da sarađuje sa nama. To je naša tamna strana, naša senka, prema Jungovom konceptu – naše potisnute želje, strahovi i delovi nas samih koje nismo prihvtili. Naša senka prodire svakodnevno u naš život, na razne načine, kroz odbrambene mehanizme, snove, kao i kroz unutrašnje sukobe – neosvešćeni delovi nas traže da budu primećeni i prihvaćeni.

Psiholozi predlažu nekoliko načina za komunikaciju sa svojom tamnom stranom, zarad ukupnog integriteta i razvoja ličnosti.

senka Kako da komuniciraš sa svojom senkom

Potrebno je da izgradiš uverenje da si dovoljno dobar i da zaslužuješ dobre stvari u životu

Često imamo samosabotirajuća uverenja o tome da nismo dovoljno dobri, da ne zaslužujemo ljubav, ili posao koji želimo, ili suprotno od toga, da smo “previše” kvalifikovani i da nadilazimo svoje partnere i nikako ne pronalazimo ono što je po našoj meri. Razrešavanje ovih uverenja možda znači odbacivanje svega što smo naučili u detinjstvu, što smo pokupili iz okruženja, menjaje svojih moralnih uverenja i principa, ali to nije nemoguće – radom na sebi, kroz bilo koji od brojnih dostupnih duhovnih i psiholoških tehnika i praksi (meditacija, afirmacije, savetovanje sa terapeutom), skidamo slojeve pogrešnih uverenja i upoznajemo sebe onakve kakvi smo – a svi smo dovoljno dobri i zaslužni, takvi kakvi jesmo.

Da bismo uspostavili komunikaciju sa svojom podsvešću, moramo da siđemo tamo dole, u tamu i senku, da čujemo, preispitamo i prihvatimo svoje potisnute delove (koji nam se ne sviđaju). Da saznamo šta nam poručuju i od čega pokušavaju da nas zaštite, na svoj iskrivljeni način.

Wannabe TV

Editors choice