Uspostavite dobar odnos sa članovima svog tima

Čak iako ste ambiciozni solo igrači koji su lideri u svom poslu, značajno je da naučite da budete i deo tima i da sa svojim kolegama imate dobru komunikaciju – jer većina poslova ne zavisi samo od jedne osobe. Kada dobro poznajete sebe i prirodu svog posla, ali i delatnosti vaših kolega i njihove jedinstvene ličnosti, biće vam lakše da razumete kako baš vi možete doprineti zajedničkom projektu, odnosno šta možete očekivati od kog saradnika. A i naravno, možda usput steknete i neke doživotne prijatelje! Nikad se ne zna.

Dobro obratite pažnju koliko sebe dajete i zbog čega

Jedno je kada posedujete sopstveni biznis, a drugo kada radite za korporaciju. Iako će situacija uglavnom biti predstavljena tako da se vi osećate kao da ste simbiotski povezani sa firmom u kojoj radite, to u realnosti nije baš tako. Vi ste osoba koja radi za nekoga, ali i za sebe – i između vas i firme u kojoj radite treba da postoji profesionalni poslovni odnos. Ukoliko date otkaz ili vas otpuste, neće tu niko plakati kao da je raskid. Dakle, promislite dobro koji su vaši interesi u poslu kojim se bavite, koja su očekivanja firme od vas, i koji su finalne dobiti i jednih i drugih. I onda odaberite koliko ćete se posvetiti i čemu.

Neka vam odmor bude zaista odmor

Ako uzimate slobodan dan, uzeli ste slobodan dan. Znamo da možda smešno zvuči ovo naglašavanje, ali ipak dobro razmislite o njemu. Ako ste na odmoru, nemojte odgovarati samo na ovu poruku, ili proslediti samo još ovaj mail. Niste jedina osoba u svojoj firmi, i 10 dana će svi preživeti bez vašeg prisustva. Odmarajte sa sa podjednakom pažnjom sa kojom i radite.

Naslovna fotografija: instagram.com/kevinpabel

Jovana

Comments