O najvažnijim izborima u životu niko nas ne edukuje, sve moramo sami da provalimo i često čujemo, a možda i izgovaramo ciničnu rečenicu “svako ima prava da upropasti svoj život kako hoće“.

Možda je cinizam zaista samo izoštrena realnost, ali ako kreneš od pretpostavke da ćeš svakako nešto upropastiti i da ćeš nekim odlukama sigurno sebi zagorčati život, i dalje možeš tu istu oštrinu da upotrebiš da držiš sebe na oku i da uključiš svu svoju svest, sve svoje emotivne kapacietete, da angažuješ svoju intuiciju, svoj osećaj i razum, u nekim od najvažnijih životnih pitanja.

bloging 4 Kako da ne zagorčaš sebi život?

Izbor životnog partnera

Jednu od najvažnijih odluka u životu možda ćeš doneti impulsivno, ili ćeš se toliko bojati i oklevati, da ćeš izgubiti osobu sa kojom si mogao da ostvariš životno partnerstvo, jer nisi imao mudrosti i hrabrosti da je prepoznaš. Možda u ovome zaista treba imati sreće, koliko i hrabrosti i stabilnosti zdravog razuma, koliko i ljubavi i dubokog osećanja povezanosti. Obezbedi ove ostale faktore i – drži sebi palčeve, možda ćeš imati i sreće. Garancije ne postoje, ali postoji ono što možeš da osetiš i prepoznaš celim svojim bićem – da pored nekog možeš da budeš to što jesi, da ta osoba oplemenjuje tvoj život i da si pored nje bolji čovek, da možeš da vas zamisliš i za deset i dvadeset godina… Nemoj donositi ovu odluku kad si jako zaljubljen, tada uživaj u intenzitetu i čekaj da prođe – ljubav i duboka povezanost dolaze kasnije, kad se hormoni unormale.

Comments