Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Kako da podstaknete i osnažite svoju hrabrost

Otvorite se ka bliskim osobama. One već znaju koliko ste kompleksni i ranjivi i vide stvari za koje vi verujete da ih dobro prikrivate. I one vas vole i prihvataju i ne misle ništa loše o vama. Bićete iznenađeni dejstvom poveravanja i iskrenosti – svi vaši odnosi će postati dublji i smisleniji. Boljom komunikacijom dolazite do većeg razumevanja i sebe i drugih. 

Zabeležite momente kada se osećate snažno i hrabro. Zapišite ih, da biste mogli da ih pročitate kad god se osećate obeshrabreno i uplašeno. Setite se momenata kada ste se osećali živim i boljim nego ikada. Prizovite taj osećaj, jer nešto u vama ga pamti i u stanju je da ga oživi i prizove. Setite se kada ste bili hrabri, koliko god to sitno bilo – vrednujte važnost prevazilaženja straha u malim stvarima, to su vaše intimne pobede. 

Slušajte sebe i svoju intuiciju i držite se toga, čak i kad nemate ničije odobravanje i podršku. Ako duboko osećate da je nešto istinito i ispravno, postupajte u skladu sa svojim osećanjima. Za to je potrebna hrabrost, ali osnažite se tako što ćete se setiti svih onih momenata kada ste odbacili svoj osećaj i poslušali razumne savete i zatim se gorko pokajali. 

Ne pokušavajte da kontrolišete sve aspekte svog života. Kada počnete previše da analizirate, zaustavite se, pre nego što smislite deset liših scenarija. Pokušajte da se opustite i fokusirate na usko polje delovanja – utičite na ono čime možete da upravljate i poklonite svoje poverenje kosmičkoj mudrosti koja upravlja svima nama – sve će biti kako treba da bude, naročito ako se ne brinete zbog toga. 

Ne bežite od promena, već ih prihvatite. Niko ne voli promene i nije lako prilagođavati se ni u malim, ni u velikim i radikalnim stvarima. Ali promena je zakon života i ako ga poštujete i sarađujete sa njim, bićete nagrađeni većim samopouzdanjem, smirenošću i širenjem perspektive. 

Naslovna fotografija: instagram.com/kevinelezaj

Brankica Milošević 

 

Wannabe TV

Editors choice