Verujem u sebe

Opremljen si svime što ti je potrebno da budeš najbolja verzija sebe, da postigneš svoje ciljeve, ostvariš svoje snove. Veruj da si sposoban da istrajavaš, da ideš dalje i da postižeš više, veruj da si dovoljno mlad i snažan, da si dovoljno star i mudar, dovoljno pametan i uporan. Veruj u sebe svim srcem.

Iskren sam i ljubazan

Odnosi sa drugima su odraz tvog unutrašnjeg sveta, tvog poštovanja prema samom sebi. Kad se prema drugima ponašaš kao prema sebi – pristojno, dobronamerno i iskreno, gradiš sa ljudima odnose na najčvršćim temeljima – oni koji ne mogu da uzvrate na isti način, brzo se sami sklone. Pružajući drugima pažnju i razumevanje, ophodeći se prema svima sa ljubaznošću i poštovanjem, neguješ svoju sopstvenu snagu i zaceljuješ svoje rane. Najčešće, velike promene u nečijem životu nastanu zato što se pojavila osoba kojoj je stalo, koja veruje, motiviše i hrabri – kad god možeš, budi ta osoba.

Prihvatam ono što ne mogu da promenim

Ono čemu se opireš, zadržava snagu i opstaje, jer ga hraniš svojim otporom. Umesto da od sebe guraš stvari koje su teško prihvatljive, a ne možeš na njih da utičeš, odluči da ćeš prihvatiti sve što jeste, tako kako jeste. Odustani od kontrole i pronađi duševni mir. Tako stičeš i snagu i mudrost.

bryan minear 316499 Kako da praktikuješ pozitivna ubeđenja

Izvor fotografija: unsplash.com

Brankica Milošević

Comments