Odbacite strah, prigrlite radoznalost. Ne možete da ne osećate strepnju i neizvesnost, ali spustite to na nivo treme – treperenje u iščekivanju, dok se pitate kako će vam ići – i držite um otvorenim za sve senzacije, saznanja i inspiraciju koja će doći. To je uzbudljivo, a uzbuđenje nije uvek prijatno, ali je uvek podsticajno.

Potražite pomoć i podršku onih koji rade isto što i vi, ili su već u tome uspeli. Možete dobiti konkretne i vredne savete i uputstva o tome kako da postavite osnovu za postizanje svojih ciljeva.

Ne žurite, ovo nije trka, nego maraton. Nećete stići na cilj brzo, ali cilj i nije da odmah stignete, nego da krenete i da nastavite. To je vaše životno putovanje, a možda krajnji cilj i ne postoji, već je jedino važno da stičete što više iskustva, širite svoje vidike i saznanja. To je ono što radite za svoju dušu.

Osetićete se izolovano i izopšteno – drugi vas doživljavaju kao smetnju i kao pretnju, kao element haosa i nestabilnosti. To je zato što ih svojom odvažnošću podsećate na njihov strah i na snove kojih su se odrekli, jer se nisu odvažili. Okružite se pozitivnim ljudima, onima koji smeju da iskorače iz zone komfora i koji vide, shvataju i doživljavaju avanturu života.

Redefinišite svoju definiciju uspeha – to nije ono postignuće koje svi oko vas cene, nego ono što vas duboko ispunjava i čini da osećate smisao i svrhu svog života.

Proslavite svoju hrabrost na svakom koraku na svom novom putu, na kome postajete jedan od onih, kome će se neko obratiti za savet i pomoć, koji je već krenuo, dok on još skuplja hrabrost i traži podršku i inspiraciju.

Naslovna fotografija: instagram.com/svengold

Brankica Milošević

 

Comments