Odbaci ideju da ti samo zaposlenje može obezbediti novac

Ima mnogo načina da se uz pomoć savremene tehnologije edukuješ sedeći u svojoj sobi pred kompjuterom, kao i da radiš od kuće, preko interneta. Zato je veoma korisno i potrebno da pratiš savremene tokove i da se uključiš. Vreme sigurnog zaposlenja je definitivno prošlo, ali novi načini se stalno otvaraju i unapređuju. Ukoliko nešto praviš i proizvodiš, pišeš, slikaš, majstorišeš, takođe svoj rad možeš da prodaješ preko interneta. Istraži sve načine da tehnologija radi za tebe.

savremen nacin zviota 3 Kako da preživiš informatičku eru?

Ne slušaj roditelje

Manji broj roditelja je u stanju da shvati i prati savremene trendove, oni će uglavnom biti u fazonu da tehnologija otuđuje, da sedenje pred računarom nije zdravo, da mladi više ne umeju da se zabavljaju kako treba i da ne umeju da se povežu i održe stvarne odnose. Iz njihove perspektive, to je tako, ali oni nisu u stanju da posmatraju stvari iz tvoje perspektive. Poštovati roditelje je dobro i potrebno, ali u ovome ne treba da ih slušaš.

Budi spreman da se prilagodiš

Prilagođavanje je način na koji se opstaje. Negovanje trajnih vrednosti ne isključuje prilagođavanje. Radi se samo o saradnji sa tehnologijom, a ne o tome da postaneš robot. Trajne vrednosti su, da se podsetimo, humanost, istinoljubivost, velikodušnost, otvorenost uma, toplina i ljubaznost, iskrena komunikacija. To sve nikako ne treba da odbaciš da bi živeo savremenim životom u savremenom svetu.

Comments