Ali, svaki film se završi za sat i po. Knjigu ste pročitali već posle tri dana. Hrane još ima, ali vi niste voljni da kuvate, a prijatelji vas zovu, da vas pitaju da li se bolje osećate (pošto ste zvanično imali grip, kao i svake godine u ovo vreme) znajući da se ne osećate ništa bolje i da nije grip u pitanju i znajući da će vam biti drago što misle na vas, iako se pravite kao da vam dosađuju i ometaju vas u nečemu važnom. Navlače vas, uzgred pominjući neku žurku, ništa posebno, obična sedeljka sa pivom i grickalicama među prijateljima, možda malo kartanja (znaju da volite da igrate karte) i vi se već grčite između gnušanja. Gnušanja prema celom tom cirkusu i njihovom ponašanju prema vama kao da ste osoba sa posebnim potrebama i gnušanja prema sebi, što ste jebena osoba sa posebnim potrebama. I, kao i svake godine u vreme praznika, imate izbor da se naljutite načisto, stisnete zube i pregrmite praznike u samoći, ili da se naljutite načisto i iz inata prihvatite poziv na tu žurku (i oljuštite ih u kartama) i osećate da to nikakav izbor i nije, to je obična uslovljenost.

Možda će vam poći za rukom da se ovaj put ne naljutite, da rado prihvatite pozive i pažnju svojih prijatelja i da učinite ono što oni žele i smatraju da je za vas najbolje, bez opiranja i izigravanja uvređene osobe koju su nekako nagovorili na nešto što nije htela da radi.

Grozni praznici, na kraju vas pobede i podrede svom duhu. Ali vi ste srećan čovek, iako vam nije ni do čega, ako imate prijatelje koji će vas izvlačiti iz bedaka i to tako kao da vi njima činite uslugu, a ne oni vama.

baksuz 1 Kako da preživite praznike ako vam nije ni do čega

Pročitajte još i ovo:

Stvari koje shvatiš kad se vratiš na terapiju

Kako da pripremiš svoj mozak za još jedan radni dan?

Kako da razvijete veštinu slušanja?

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: www.pinterest.com

Aleksina Đorđević

Comments