Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

#styleinspofriday – Noah Centineo

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Mrtvi uglovi koji vam ometaju manevrisanje u u seksu

Blog

Kako da pronađeš svoju snagu

Ako ti se čini da prolaziš kroz najteži životni period, seti se nekih prethodnih, u kojima si se isto tako osećao. Kako si tada izašao na kraj, sa sobom, svojim strahovima i ograničenjima, sa okolnostima, sa drugima? Šta te je najviše ometalo u tome? Šta ti je najviše pomoglo? Nabroj emotivne, psihološke i mentalne alate koje si koristio – ako nisi bio svestan da si se njima služio, sada to osvesti, jer jesi, radio si nešto sa sobom. Na neki način si hrabrio sebe, suočio se sa situacijom, radio si nešto što te držalo na površini – ili si dozvolio sebi da padneš na dno, da tamo istočiš sve crnilo koje te obuzelo, pa si se onda trgao i krenuo ka površini (šta te je to trglo, šta te osvestilo?).

Seti se svojih najvećih uspeha. To možda nisu oni uspesi koji bi se našli u biografiji (diplome, nagrade i priznanja), jer svako ima svoje merilo uspeha i svoje lično osećanje postignuća. Možda je među tvojim najvećim uspesima neka navika koje si se oslobodio, proširenje nekog uskog gledišta, to što si prestao da osuđuješ i počeo više da razumeš sebe i svoje bližnje, što si uspeo nešto da prežališ, oprostiš i otpustiš. Možda su to momenti kad si se zauzeo za sebe, ne iz tvrdoglavosti i inata, nego zato što nisi hteo da praviš kompromise i morao si da poslušaš sebe, iako niko drugi za to nije imao razumevanja. Što si svima rekao “ne, ja moram ovako kako ja moram, ako možete podržite me, ako ne možete, pomerite se, ne smetajte mi”. Možda je među tvojim najvećim uspesima to što si prestao da budeš ljut, ili da nekoga kriviš (možda sebe).

Razmišljaj o svojoj posebnosti – šta je ono što ti radiš, a niko drugi ne radi? Koji su to tvoji specifični načini, uvidi, koje su to osobine koje kod sebe najviše ceniš i koje dolaze do izražaja kada u nečemu uspeš?

Zatim, razmišljaj i o tome u čemu najviše uživaš. Tu takođe važe samo lična merila i ono što tebe opušta i donosi ti mir, zadovoljstvo, ispunjenost, zanos, verovatno nije ono u čemu uživa neko drugi. Ne vrednuj svoja zadovoljstva, samo ih se priseti, prizovi taj osećaj ispunjenosti i uživanja u nečemu što radiš, gledaš, slušaš, učestvuješ…

Najbolji si kada radiš ono što najviše voliš, a što više poznaješ i voliš sebe, to si bliži snazi koja se u tebi nalazi i samo čeka da bude oslobođena.

Naslovna fotografija: instagram.com/rsimacourbe

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice