Slušaj svoje srce. Tvoje biće razgovara sa tobom putem tvojih misli i tvojih emocija. Ako pratiš svoj unutrašnji kompas, nećeš nikad izgubiti orijentaciju. Ako samo razmišljaš i analiziraš, teže ćeš pronaći odgovor. Mozak nam je potreban da bismo tumačili informacije, ali one dolaze iz srca. Što manje mislimo, to smo bliže istini. Slušanje srca je zapravo pronalaženje svoje strasti. Ljudi koji su pronašli svoje mesto pod suncem, koji žive svoju svrhu, često su poznati kao velikodušni i dobročinitelji – oni sa radošću dele ono što znaju i imaju, jer u tome nalaze sebe i izražavaju svoju zahvalnost prema životu. Oni su shvatili da se davanjem dobija.

Udalji se od svoje drame. Budi posmatrač. Izađi iz svoje glave, posmatraj svoj život iz šire perspektive, gledaj stvari “odozgo” gledaj kritički šta se događa. Kako provodiš svoje vreme? Šta te nervira i smeta? Ko pritiska tvoje okidače, šta je ono što te gura u dramu? Pokušaj da vidiš svoje obrasce i ubeđenja, kao da posmatraš neku drugu osobu. Vežbaj da se izdvojiš iz svake drame – život nije ono što se događa, ti ga sam stvaraš.

Tvoja svrha verovatno uopšte nije tako daleko i duboko sakrivena. Pre će biti da je tu negde, vrlo vidljiva, ali u senci svakodnevice, rutine, obrazaca i ubeđenja, tvojih napora da radiš ono što treba, a ne ono što želiš. Ponekad je sve što ti je potrebno da se zaustaviš i razmotriš stvari objektivno, da priznaš sebi da te sve te ispravne stvari u tvom životu sputavaju i unesrećuju. A ponekad samo treba da se malo bolje organizuješ i da počneš da radiš nešto što te zabavlja i ispunjava, a za šta obično nemaš vremena.

život 1 Kako da pronađeš svoju životnu svrhu

Izvor fotografija: unsplash.com

Brankica Milošević

Comments