Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Kako da sačuvaš pozitivnost

Kako da sačuvaš pozitivnost

1/2

Pozitivnost nam je potrebna i u običnim, dnevnim stresnim situacijama, a naročito kada stres eksalira i preti da se pretvori u trajnu strepnju, strah i neizvesnost. Sadašnja situacija je veliki izazov i velika škola pozitivnosti – savladajte tu lekciju, korak po korak.

Ostanite usredsređeni na sadašnji trenutak

Sada je ovako, dok ne bude drugačije. Sutra će možda biti gore i teže i prekosutra i ko zna koliko narednih dana. Dok tenzija ne popusti i dok ne postane drugačije. Ali, mi ne možemo da vidimo ni sutrašnji trenutak, a kamoli neki udaljeniji. Možemo da se setimo lepim momenat aiz prošlosti, ili da zamislimo lepe i srećne trenutke u budućnosti i da se napajamo njihovom energijom, ali mi boravimo ovde i sada. A sada je tako kako je sada. Dakle, kad počnu da vas obuzimaju crne misli, strahovi, teskoba, panika, umirite se, dišite i usidrite se u sadašnjost. Savladajte umetnost nedelanja – prosto budite. Veliki je to zen.

Suočite se sa problemima – redom

Neke teškoće i prepreke možete predvideti, a neke će samo iskočiti i zaustaviti vas. Ne možete biti sto posto spremni za sve prepreke, možda ne možete biti ni pedeset posto spremni. Ali možete biti odlučni i disciplinovano se suočavati sa problemima, onim redom kojim se pojavljuju. Rešavajte jedno po jedno, sada. Sutra ćete se suočavati sa problemima koji se budu pojavili, danas rešite ono što možete i pronađite u sebi osećanje ispunjenosti zbog svoje rešenosti, hrabrosti i istrajnosti.

Pronađite razumevanje

Lakše je osuđivati, buniti se i osećati se kao žrtva. Razumevanje je veoma kompleksna i zahtevna disciplina i traži od vas da angažujete svoj um, svoje srce, svoj osećaj i logiku – sve odjednom. Najbolja stvar kod razumevanja je što kad nešto razumete, uvidite, shvatite i prihvatite, možete pomoći i drugima da prošire perspektivu i osećaju se bolje.

Wannabe TV

Editors choice