Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Kako da sačuvaš pozitivnost

1/2

Pozitivnost nam je potrebna i u običnim, dnevnim stresnim situacijama, a naročito kada stres eksalira i preti da se pretvori u trajnu strepnju, strah i neizvesnost. Sadašnja situacija je veliki izazov i velika škola pozitivnosti – savladajte tu lekciju, korak po korak.

Ostanite usredsređeni na sadašnji trenutak

Sada je ovako, dok ne bude drugačije. Sutra će možda biti gore i teže i prekosutra i ko zna koliko narednih dana. Dok tenzija ne popusti i dok ne postane drugačije. Ali, mi ne možemo da vidimo ni sutrašnji trenutak, a kamoli neki udaljeniji. Možemo da se setimo lepim momenat aiz prošlosti, ili da zamislimo lepe i srećne trenutke u budućnosti i da se napajamo njihovom energijom, ali mi boravimo ovde i sada. A sada je tako kako je sada. Dakle, kad počnu da vas obuzimaju crne misli, strahovi, teskoba, panika, umirite se, dišite i usidrite se u sadašnjost. Savladajte umetnost nedelanja – prosto budite. Veliki je to zen.

Suočite se sa problemima – redom

Neke teškoće i prepreke možete predvideti, a neke će samo iskočiti i zaustaviti vas. Ne možete biti sto posto spremni za sve prepreke, možda ne možete biti ni pedeset posto spremni. Ali možete biti odlučni i disciplinovano se suočavati sa problemima, onim redom kojim se pojavljuju. Rešavajte jedno po jedno, sada. Sutra ćete se suočavati sa problemima koji se budu pojavili, danas rešite ono što možete i pronađite u sebi osećanje ispunjenosti zbog svoje rešenosti, hrabrosti i istrajnosti.

Pronađite razumevanje

Lakše je osuđivati, buniti se i osećati se kao žrtva. Razumevanje je veoma kompleksna i zahtevna disciplina i traži od vas da angažujete svoj um, svoje srce, svoj osećaj i logiku – sve odjednom. Najbolja stvar kod razumevanja je što kad nešto razumete, uvidite, shvatite i prihvatite, možete pomoći i drugima da prošire perspektivu i osećaju se bolje.

Wannabe TV

Editors choice