Drugi su stalno ozbiljni i namršteni – osmehnite se

Iako ljudi osmehivanje i vedro raspoloženje često tumače kao znak neozbiljnosti, ipak će reagovati na osmeh i toplinu – odmah će se osetiti bolje i biće spremniji da vam uzvrate na isti način.

Nemojte biti sebični kao većina, budite velikodušni

To će vam niko neće priznati za vrlinu, jer svojom velikodušnošću razotkrivate i prozivate tuđu sebičnost. Ali ako hoćete da se razlikujete od drugih, budite spremni da se nosite sa nepravdama i podozrenjem.

Umesto da očekujete neuspeh, očekujte uspeh

Odbacite negativna očekivanja. U našoj kulturi je uobičajeno biti skeptičan i tvrditi kako nešto neće uspeti – tako se tera maler. Ali vi nemojte verovati u baksuzluk, nego šaljite pozitivne vibracije ka onome što želite da vam uspe.

Kako da se razlikujete od drugih21 Kako da se razlikujete od drugih (2. deo)

Komunicirajte lično, umesto elektronskim putem

Kad god možete, pojavite se lično, ili razgovarajte telefonom, radije nego da pošaljete mail. Lična komunikacija možda nema korporativnu podršku, ali to je jedno od onih pravila koja treba da prekršite kad god vam se pruži prilika. Utisak koji učinite svojom pojavom i razgovorom, skrenuće pažnju na vas, mailovi i poruke se zaboravljaju.

Suočite se sa neuspehom

Učinite to, sa punom odgovornošću i razlikovaćete se od većine ostalih, koji neuspeh negiraju, prikrivaju, potiskuju, ili krive nekog drugog.

Comments