S obzirom na to da na poslu provodiš najviše vremena, logično je da želiš da tu atmosferu učiniš prijatnom, opuštenom i zabavnom – želiš prijateljstvo! Nekog da sa njim popiješ kafu ili pušiš cigaretu na pauzi. No, koliko god bio odrastao i zreo, sa mnogo životnog iskustva iza sebe, pronaći prijatelje na poslu ponekad i nije tako lako, ali ako vodiš računa o ovim stvarima – možda ti se i posreći!

Idi na zajedničke događaje

Da, da, teško je nakon osam sati u kancelariji otići ne neko dosadno “druženje” ili loš dosadnije događaje čiju poentu ne vidiš, ali ako si nov na poslu, to je najbolji način da se bolje upoznaš sa svojim kolegama. Ako ništa drugo, večeras komentarišite kako je sve dosadno, sutra popijte kafu zajedno, a već prekosutra… Možda neka utakmica? Zapamti, događaji bez poente zbližavaju ljude!

Jedi na “zajedničkim” mestima

Kada “odzvoni” pauza za ručak, ne trči dalje od ljudi kao vuk samotnjak. Pridruži se svojim kolegama. Pa nisu svi toliki kreteni da odbiju da pričaju sa tobom ili da te kuliraju. Sa nekim ćeš sigurno pronaći zajedničku temu, makar to bila bljutava salata iz obližnje prodavnice. Pokušaj, komuniciraj, proširi vidike!

drustvo1 Kako da stekneš (prave) prijatelje na poslu?
Comments