Sreća? Često ćete zbog svega navedenog biti veoma nesrećni. I onda ćete se pitati da li su samo glupi ljudi srećni? I onda ćete se nervirati što upadate u takve mentalne klišee, jer to sigurno nije istina, nego je lakše tako razmišljati (i očajavati) nego se postarati da negujete i gajite sreću unutar sebe, u granicama koje gluposti, banalnosti i okrutni apsurdi življenja ne mogu da pređu. Zaista, kad ste pametni, morate biti još pametniji, da biste pronašli sreću običnog življenja.

Nećete opraštati sebi što nešto ne shvatate. Jer inteligencija vam valjda služi da biste shvatili, uvideli, razumeli, procesuirali, stupili u akciju, transformisali, unapredili, pobedili. Ne, pametnjakovići. Tome služi mudrost. Sad se pospite pepelom što ne shvatate suštinsku razliku između inteligencije i mudrosti.

Humor je lek. A dobri lekovi su gorki i gadni. Delićete ljude na one sa kojima delite smisao za humor i na one sa kojima se samo zajebavate. Neki od onih sa kojima se rado dozirate lekovitim količinama humora, prosto su toksične osobe, oštećeni ljudi, još gorči i neshvaćeniji od vas, koje volite, ali ih ne svrstavate u dobre ljude. A neki od onih sa kojima se samo zezate, zaslužuju svo vaše poštovanje i ljubav. Eto još jednog razloga da se kidate i preispitujete i da često poželite da temeljno odmorite mozak, možda putem lobotomije.

inteligencija 4 Kako vam inteligencija ZAGORČAVA život?

Pročitajte još i ovo:

Koliko nas inteligencija OMETA u duhovnoj spoznaji

Zašto je DUHOVNA inteligencija vrhunska?

Da li je INTELIGENCIJA garancija za sreću?

Zapratite svoj omiljeni magazin na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.thefashionisto.com

Aleksina Đorđević

Comments