Manifestovanje je popularan pojam u poslenjih destak godina, koji mnogi tumače pogrešno, kao privlačenje želje vašeg srca. Međutim, ne radi se o želji, nego o onome što jesmo i što nosimo u sebi. Uvek se manifestujemo, mada to nisu stvari koje želimo. Nisu čak ni dobre stvari, jer smo suviše uplašenji, sumnjičavi, nesigurni, površni – to je ono što nosimo u sebi i to je ono što manifestujemo. 

Ne radi ste o tome da niste sposobni za manifestovanje, da ste loši u tome, već da nemate čiste sadržaje, da ne znate šta želite, nesigurni ste i ne verujete u sebe. Nesigurnost je najveći i najčešći saboter pozitivnog manifestovanja, pa da vidimo od čega se ona sastoji. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by typing… (@hendrikgiesler)


Možete pomešati nesigurnost sa sujetom, ali sujeta je samo njen manji deo. Nesigurnost je uverenje da niste potpuni, da niste moćni kreatori sopstvene stvarnosti, pretpostavka da vam je potreban neki spoljašnji pokretač, bilo da su to ljudi, ljubavni odnos, mesta, stvari ili okolnosti, da bismo potvrdili svoje postojanje i osvedočili svoju vrednost. Sujeta se vezuje za to uverenje, a gajeći ovo uverenje, vi odbacujete svoju moć da stvarate život kakav želte. 

Razmislite o tome zašto ponekad imate loš dan – nešto nije ispalo onako kako ste očekivali, a vi ste rekli sebi „to je samo jedan od onih dana“, a onda je odjednom još nekoliko stvari krenulo naopako. To nije slučajnost. To je uverenje, koje se manifestuje. Da li ste nekada imali zaista sjajan dan, iako se nije dogodilo ništa posebno, samo zato što ste bili dobro raspoloženi? To je takođe bila manifestacija. Vaši misaoni obrasci, pokrenuti emocijama, privlače vaše okolnosti. 

Kako da otvorite svoj kanal za manifestovanje, za ostvarivanje svojih snova? Prvo identifikujte svoje nesigurnosti. 

Kad se dešavaju dobre stvari, osećate strepnju – pomišljate da ne valja kad je mnogo dobro, jer će posle toga biti loše. 

Govorite negativno o drugima, osuđujete ih i iskazujete prezir. 

Pokušavate da manipulišete drugima, ili izvodite „pokazne vežbe“ da ih naučite nekoj lekciji (e sad vidiš kako sam se ja osećao). 

Lažete ili govorite suprotno od onog što zaista želite. (Verujete da ćete „izbaksuzirati“ ako otvoreno govorite o onome što želite.)

Comments