Da li si dovoljno zreo za vezu?

Vežbe u kancelariji za one koji celog dana sede

Klasični odevni komadi koji bi trebalo da budu u ormaru svakog muškarca ovog proleća

Jednostavne kombinacije koje možeš nositi svakog dana

Filmovi koje kritika nije volela, ali Oskar jeste

Ljubav najčešće uopšte nije ono što očekuješ

Trening sa tegovima je bolji od kardio treninga – evo i zašto

6 stvari koje te sprečavaju da smršaš u 20, 30 i 40 godina

5 navika koje će “bustovati” tvoju životnu energiju

Stvari koje razumeju samo dobri ljudi sa opakim šefovima

7 “svežih” stilskih ideja za minimaliste

Ako je voliš, onda je drugačije tretiraš u krevetu – da li je to diskriminacija?

Izvodljive maštarije: Pomerite granice u seksu

24h u životu svakog muškarca

Od bogatstva do prosjačkog štapa i nazad – poznati muzičari gubitnici

Kako vrlo zauzeti i uspešni održavaju smirenost i stabilnost

Kako vrlo zauzeti i uspešni održavaju smirenost i stabilnost

1/2

Svi vrlo uspešni su istovremeno i veoma zauzeti i u građenju i održavanju svoje karijere oni vrlo brzo otkriju da su im potrebne tehnike i strategije za održavanje smirenosti i stabilnosti. Oni traže pomoć stručnjaka u tome, angažuju terapeute, lajf koučeve, gurue i usvajaju drevne veštine opuštanja, medatacije i relaksacije – jer im je jasno da će ih posao, uspeh i stres progutati, ako ne sačuvaju smirenost i stabilnost. To što oni nauče od svojih duhovnih vodiča, savetnika i terapeuta nisu nikakve tajne i magija – ali to je ono što najteže učimo u životu, jer očekujemo da su otkovenja komplikovana, pa propuštamo da uvidimo ono jednostavno i istinito.

Vrednuju ono što imaju

Oni ne uzimaju zdravo za gotovo svoj uspeh i cene sve što su postigli i što imaju – uživaju u tome, zahvalni su zbog svega, zadovoljni su sobom. A taj stav održava stabilnim nivo hormona kortizola, koji reguliše stres.

Ne postavljaju sebi pitanja tipa “šta ako?”

Dobro znaš da ovakva pitanja vode u beskrajna zamišljanja najgorih scenarija koji se mogu ostvariti, a to vodi u nervozu, anksioznost, nesanicu. Svoje misli bi trebalo da možeš da biraš i preusmeravaš – pa, pokušaj. To je ono što uspešni rade. Preusmeravaju svoje misli, ne dozvoljavaju brizi da ih opseda, urade ono što mogu najbolje što mogu i nadaju se najboljem.

Drže se pozitivnog stava

Pozitivnost pomaže da se održi naboj energije potreban da se posao obavi, da se fokusira pažnja i da se stres drži na distanci. Ponekad je teško usmeriti se pozitivno i odagnati slutnje i brige, ali ako ne možeš da nađeš ništa pozitivno u danu koji se odvija, onda misli na dobre stvari koje su se desile prethodnih dana, u prethodnom periodu, ili na dobre stvari koje će doći, koje želiš, na kojima radiš i očekuješ ih.

Wannabe TV

Editors choice