Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Kako (i zašto) da ponovo otvorite svoje srce

1/2

Svi smo prošli kroz periode emotivnog isključivanja, zatvaranja srca, iz različitih razloga. Ponekad samo želimo da se izolujemo unutar sebe, da nas ništa ne dodiruje i ne angažuje, da ništa ne osećamo, da nikoga ne puštamo u svoj svet, jer smo preplavljeni i preosetljivi. Ali, ta zaštita nakon izvesnog vremena postaje ometajući faktor zbog koga ne možemo nikome da dozvolimo da nam se približi i ne možemo da ostvarujemo bliske i tople odnose. Zato je potrebno da ponovo otvorite svoje srce – korak po korak.

Samo vi sebi možete dati šansu da budete srećni

Ko god da vas je povredio (partner, prijatelj, roditelj), on ne upravlja vašim životom i nije odgovoran za vaša osećanja. Samo vas je doveo u situaciju da se suočite sa bolnim stvarima, da biste se osnažili i naučili nešto o sebi. Kad prođe neko vreme „odboljevanja“ povrede, sebi opet treba da pružite šansu da uspostavite bliske odnose, da pronađete radost i zadovoljstvo u razmeni osećanja. Sreća je u malim stvarima, a njih nije teško pronaći u svakodnevici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janis Danner (@janis_danner)

Pronađite novog prijatelja

U toku života srećete mnogo zanimljivih i kvalitetnih osoba, ali ne postaju svi vaši prijatelji. Prijatelja je malo, zato što se prijateljski odnos gradi i razvija godinama, kao i svaki odnos koji opstaje. Ali, u vašem životu uvek ima mesta za nova prijateljstva, za ljude sa kojima osećate povezanost, koji vas nadahnjuju i koje cenite – uložite vreme i energiju u razvijanje novog prijateljstva, proširite svoj krug osoba od poverenja, to je zadatak koji će vam oplemeniti život.

Dozvolite sebi da se zaljubite

Ne morate zaljubljenost shvatati tako ozbiljno – to je avantura u kojoj ne znate kuda idete i šta je cilj. Pustite da vas osećanja nose i uživajte u intenzitetu – to nije zalog za budućnost, niti garancija da će se hemija pretvoriti u dublja osećanja, povezanost i pripadnost, ali je uzbudljivo i zabavno. Priđite zaljubljenosti kroz igru i radoznalost, a ne na fatalistički način (ako sudbina postoji, ona će svakako odraditi svoj deo).

Wannabe TV

Editors choice