On nikada ne može da bude dosadan. Radeći na sebi, postao je svojevrsna “pokretna enciklopedij”, zbog čega uvek ima teme za razgovor i uvek može da se uključi u neku priču o bilo čemu, od najtrivijalnijih, pa sve do nekih veoma komplikovanih i ozbiljnih tema. Uz sve to, svaka njegova priča deluje šarmantno i privlačno za sagovornike, zbog čega je često i omiljen u okolini, iako verovatno ima onih kojima smete – a njih bismo mogli da zovemo zavidnim osobama koje misle da je to sve za pi*kice, ali to su već neke druge problematike i često traume i psihički poremećaji.

Džentlmen ne govori mnogo, ali mnogo kaže i jednom rečenicom, ali on ne pokušava da bude “jak” na rečima, jer zna da su česo isprazne, već sve pokazuje kroz svoja dela i postupke, što je jedna od glavnih karakteristika kvalitetnog i pravog muškarca.

Jedna od njegovih osobina uvek i svuda je poštovanje. Prema starijima, prema ženama, prema deci, prema muškarcima, prema onima koje svet obeležava kao najniži stalež i onima koje obeležava kao deo visokog društva – svi su mu jednaki i prema svima se isto ophodi, sa poštovanjem koje svi i zaslužujemo u suštini, bez obzira na to ko smo i šta smo.

gentleman 3 Ko su džentlmeni i zašto ih je tako malo?

Ukoliko ima moć, džentlmen je ne koristi u svrhe straha i zaplašivanja nekoga, već uvek gleda da svoj položaj, svoje privilegije iskoristi za to da nekome pomogne ili da uradi nešto što je dobro za njega, ljude iz okoline ili zajednicu u celini.

Naravno, džentlmene obeležava i njihov stil, odnosno način odevanja. Osim urednosti, pedantnosti, on zna da se obuče naspram prilici, ali i da svoj izgled i stil iskoristi u razne svrhe, jer razume to da odeća govori o njemu mnogo, ali odaje i ostavlja jak utisak na sve.

Biti džentlmen nije jednostavno, to je izazov sa kojim bi trebalo svaki muškarac da se susretne i “izbori”. Ako izabere taj put, znaće da je pun iskušenja, put koji je teško preći, ali cilj je isuviše veliki da se na taj put ne bi krenulo!

Pročitajte još i ovo:

Zašto je biti džentlmen uvek dobro rešenje?

Pravila za prave džentlmene

Šta treba da naučiš od STARE ŠKOLE džentlmena

Zapratite svoj omiljeni magazin na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu!

Izvor fotografija: www.pinterest.com

Slobodan Veličanin

Comments