Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Kojom vrstom inteligencije se odlikuješ

1/2

Savremena psihološka istraživanja potvrđuju postojanje različitih vrsta i tipova inteligencije – dakle, klasično merenje IQ-a se više ne računa, važan je način na koji svoju inteligenciju nabolje izražavaš.

Osobe koje vole nauku i rešavanje matematičkih problema, odlikuju se logičkom inteligencijom. Kad se problem postavi, vi lako uočavate logiku kojom ga analizirate i rešavate. Misaone igrice, logički zadaci i naučna problematika je ono što angažuje vaš um i u čemu ste najbolji.

Jezička inteligencija vam garantuje prolaz u školovanju, jer možete da se oslonite na svoju interpretaciju i rečitost i bez mnogo učenja. Kad slušate predavanje, odmah uočavate šta je važno i pamtite način na koji to treba izložiti, da bi bilo uverljivo. Volite da čitate i pišete i umete živopisno da govorite. Novinar, pisac, možda advokat – to je vaše polje praktične pameti.

Introspektivna inteligencija ili samointeliencija podrazumeva visoku sposobnost istraživanja svoje ličnosti i svog unutrašnjeg života. Vi težite osvešćivanju nesvesnih sadržaja, zanimaju vas uzroci, procesi, obrasci. Svesni ste svojih vrednosti i znate šta i kako želite da postignete i ostvarite. Privatni preduzetnik u nekoj oblasti koja vas zanima, pedagog, psiholog – to su vaša zanimanja.

Muzička inteligencija se razlikuje od talenta za muziku. Osobama sa ovom vrstom inteligencije muzika pomaže da aktiviraju mozak i da bolje pamte komplikovane informacije, matematičke formule, jezička pravila. Melodija, tekstovi pesama i ritam podstiču ostale oblike vaše inteligencije i aktiviraju ih.

Wannabe TV

Editors choice