Da li si dovoljno zreo za vezu?

Vežbe u kancelariji za one koji celog dana sede

Klasični odevni komadi koji bi trebalo da budu u ormaru svakog muškarca ovog proleća

Jednostavne kombinacije koje možeš nositi svakog dana

Filmovi koje kritika nije volela, ali Oskar jeste

Ljubav najčešće uopšte nije ono što očekuješ

Trening sa tegovima je bolji od kardio treninga – evo i zašto

6 stvari koje te sprečavaju da smršaš u 20, 30 i 40 godina

5 navika koje će “bustovati” tvoju životnu energiju

Stvari koje razumeju samo dobri ljudi sa opakim šefovima

7 “svežih” stilskih ideja za minimaliste

Ako je voliš, onda je drugačije tretiraš u krevetu – da li je to diskriminacija?

Izvodljive maštarije: Pomerite granice u seksu

24h u životu svakog muškarca

Od bogatstva do prosjačkog štapa i nazad – poznati muzičari gubitnici

Kojom vrstom inteligencije se odlikuješ

Kojom vrstom inteligencije se odlikuješ

1/2

Savremena psihološka istraživanja potvrđuju postojanje različitih vrsta i tipova inteligencije – dakle, klasično merenje IQ-a se više ne računa, važan je način na koji svoju inteligenciju nabolje izražavaš.

Osobe koje vole nauku i rešavanje matematičkih problema, odlikuju se logičkom inteligencijom. Kad se problem postavi, vi lako uočavate logiku kojom ga analizirate i rešavate. Misaone igrice, logički zadaci i naučna problematika je ono što angažuje vaš um i u čemu ste najbolji.

Jezička inteligencija vam garantuje prolaz u školovanju, jer možete da se oslonite na svoju interpretaciju i rečitost i bez mnogo učenja. Kad slušate predavanje, odmah uočavate šta je važno i pamtite način na koji to treba izložiti, da bi bilo uverljivo. Volite da čitate i pišete i umete živopisno da govorite. Novinar, pisac, možda advokat – to je vaše polje praktične pameti.

Introspektivna inteligencija ili samointeliencija podrazumeva visoku sposobnost istraživanja svoje ličnosti i svog unutrašnjeg života. Vi težite osvešćivanju nesvesnih sadržaja, zanimaju vas uzroci, procesi, obrasci. Svesni ste svojih vrednosti i znate šta i kako želite da postignete i ostvarite. Privatni preduzetnik u nekoj oblasti koja vas zanima, pedagog, psiholog – to su vaša zanimanja.

Muzička inteligencija se razlikuje od talenta za muziku. Osobama sa ovom vrstom inteligencije muzika pomaže da aktiviraju mozak i da bolje pamte komplikovane informacije, matematičke formule, jezička pravila. Melodija, tekstovi pesama i ritam podstiču ostale oblike vaše inteligencije i aktiviraju ih.

Wannabe TV

Editors choice