WOMAN CRUSH WEDNESDAY: Nicole Scherzinger

Stylish 24/7: Komadi koji su ti ovog leta neophodni kako bi izgledao dobro od jutra do večeri

Aplikacije bez kojih nećeš moći ovog leta!

Treba da znaš: Šta je najbitnije za razvoj karijere

Počinje sa snimanjem Game of Thrones spin-off serija

Najbolje stilizovani muškarci MET gale 2019.

Osvešćeno koiršćenje tehnologije i tehnološka detoksikacija

Adrenalinska zavisnost – strast ili problem?

Žene žele malo više pažnje

Top 5 igrica za pametne telefone koje će te zabaviti

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Zašto je šefovska pozicija mesto usamljenosti

Odlične smart-casual letnje kombinacije za tebe

Trikovi za lepši izgled (devojke vole doterane frajere)

Kojom vrstom inteligencije se odlikuješ

Kojom vrstom inteligencije se odlikuješ

1/2

Savremena psihološka istraživanja potvrđuju postojanje različitih vrsta i tipova inteligencije – dakle, klasično merenje IQ-a se više ne računa, važan je način na koji svoju inteligenciju nabolje izražavaš.

Osobe koje vole nauku i rešavanje matematičkih problema, odlikuju se logičkom inteligencijom. Kad se problem postavi, vi lako uočavate logiku kojom ga analizirate i rešavate. Misaone igrice, logički zadaci i naučna problematika je ono što angažuje vaš um i u čemu ste najbolji.

Jezička inteligencija vam garantuje prolaz u školovanju, jer možete da se oslonite na svoju interpretaciju i rečitost i bez mnogo učenja. Kad slušate predavanje, odmah uočavate šta je važno i pamtite način na koji to treba izložiti, da bi bilo uverljivo. Volite da čitate i pišete i umete živopisno da govorite. Novinar, pisac, možda advokat – to je vaše polje praktične pameti.

Introspektivna inteligencija ili samointeliencija podrazumeva visoku sposobnost istraživanja svoje ličnosti i svog unutrašnjeg života. Vi težite osvešćivanju nesvesnih sadržaja, zanimaju vas uzroci, procesi, obrasci. Svesni ste svojih vrednosti i znate šta i kako želite da postignete i ostvarite. Privatni preduzetnik u nekoj oblasti koja vas zanima, pedagog, psiholog – to su vaša zanimanja.

Muzička inteligencija se razlikuje od talenta za muziku. Osobama sa ovom vrstom inteligencije muzika pomaže da aktiviraju mozak i da bolje pamte komplikovane informacije, matematičke formule, jezička pravila. Melodija, tekstovi pesama i ritam podstiču ostale oblike vaše inteligencije i aktiviraju ih.

Wannabe TV

Editors choice