Radom na sebi nećete prestati da budete lenji i inertni, ali ćete naučiti da hvatate sebe kad ste veoma destruktivno lenji i inertni i kad sabotirate sebe i često ćete biti u stanju da se zaustavite i preusmerite svoje delovanje za sopstveno dobro. Često i nećete. Svesnost nije prijatno stanje, jer ste najčešće svesni svih mogućih neprijatnih istina o sebi i drugima.

blogovi 41 Koliko stvarno možete da radite na sebi?

Rad na sebi je biranje istine. Svesno opredeljenje za sve neprijatne stvari sa kojima imate da se suočite od sada pa zauvek. Jer rad na sebi nikada ne prestaje. Periodi intenzivnog saznavanja i delovanja se smenjuju, slabe, opet jačaju, ustaljuju se u balansu koji je optimalan za vas, a koji bi bio krajnje naporan ili totalno neproduktivan za nekog drugog.

Zato vam niko ne može dati najtačnije uputstvo kako da radite na sebi. Možete dobiti korisne smernice za početak, možete se ugledati na nekog ko vam uliva poverenje, ali u nekom trenutku, moraćete sami. Na sopstvenom putu, uvek ste sasvim sami. I to je zakon. Kao što ne možete početi potpuno sami ili barem, ne možete daleko dogurati, osim do prvog zaglavljivanja u egu, strahu, bespomoćnosti, depresiji i još gorem i crnjem, tako ne možete uvek imati vodiča, jer treba da i sami postanete vodič – nekome ćete ukazati na njegov put i predložiti prve korake koje bi valjalo da napravi, pre nego što mu se stope ne stope sa putem pod nogama…

Rad na sebi nije poetičan, nije zabavan i nije lak. Sve dok ne postane čista poezija, najzabavnija stvar na svetu i najlakši način da se suočite sa svim teškoćama.

 Pročitajte još i ovo:

Porodična osećanja koja TREBA da iskusite u životu

Muško iskustvo: Zašto je teško biti muškarac?

5 načina da ljubaznošću oplemenite svoj život (BLOG)

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Izvor fotografija: www.designsfever.com

Aleksina Đorđević

 

Comments