Čim prestaneš da budeš tinejdžer više nisi toliko klinac da možeš da se provlačiš sa nezanjem o nekim bitnim životnim stvarima. Odrastanje traje još neko vreme nakon izlaska iz puberteta, a ovo su stvari koje treba da naučiš.

Treba da se potrudiš da bi dobio ono što želiš

Uspeh ti neće doći sam od sebe, niti će ti se sva otvoriti samo zato što si stekao diplomu. Potrebno je da budeš zainteresovan, uključen i vredan, da pratiš i skupljaš sve informacije o onome što te zanima i da istrajno radiš na postizanju svojih ciljeva.

blog 21 Lekcije koje treba da savladaš na putu odrastanja

Niko nije savršen

Ni onaj tip kome sve ide bolje od tebe, pa još i bolje izgleda, ni ona cura što ti se sviđa, a kojoj ne smeš da priđeš jer pretpostavljaš da je daleko iznad tvog nivoa. Svi imaju slabosti, strahove, komplekse, probleme sa kojima ne znaju kako da izađu na kraj, svi su stidljivi i nesigurni u manjoj ili većoj meri i negde nisu zadovoljni sobom – ni svojim telom, ni svojom ličnošću.

Izgubićeš kontakt sa većim delom društva iz srednje škole

Svako ide svojim putem – sa delom ekipe ostaćeš u kontaktu, jer vam putevi leže u istom smeru, a sa većinom ćeš izgubiti kontakt. Na kraju, ostaće ti možda par bliskih prijatelja iz srednje škole i to nije ni tužno, ni neobično, prosto je tako.

Comments