Mi smo ono što stalno radimo – a u tom smislu, uspeh i sreća su uglavnom rezultat praktikovanja dobrih navika. Najvažnije su one navike koje imaju dalekosežan pozitivan uticaj na kvalitet tvog života, a ovo su osnovne.

Vežbanje odmah posle buđenja

Petnaestak minuta rastezanja, trbušnjaka, sklekova – probudiće te i veoma efikasno pripremiti za dan koji je pred tobom. Ako je pred tobom izuzetno zahtevan radni dan i nećeš stići da odeš u teretanu, ili znaš da ćeš na kraju dana biti suviše iscrpljen, produži jutarnje vežbanje na pola sata.

blog 16 Male navike koje će mnogo unaprediti kvalitet tvog života

Svake večeri napravi listu obaveza za naredni dan – a zati zaboravi na nju

Ovo je oslobađajuća navika – ne možeš da budeš opušten na kraju dana, ako misliš na sutrašnje obaveze. I ne možeš da budeš dovoljno produktivan, ako nemaš isplaniran naredni dan. Reši oba problema jednim potezom – napravi uveče listu obaveza za sutra, a zatim je odloži i zaboravi na nju. Nemaš šta da brineš, sve je na papiru,već si organizovan za sutra i možeš da se opustiš.

Održavaj kontakte

Svaki put kad „uđeš“ na Fejsbuk, pošalji poruku nekome sa kim neko vreme nisi komunicirao. Tako ćeš steći naviku da održavaš kontakte, poznantstva i prijateljstva koja ti znače i nećeš izgubiti iz vida (niti oni tebe) ljude koji su ti zanimljivi, ili prijatelje koji su daleko.

Comments