Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Možda niste nemotivisani nego povređeni

1/2

Za početak, evo jednog imaginarnog primera: Čovek dolazi kod terapeuta vukući slomljenu nogu. Svaljuje se u fotelju i počinje da izlaže svoj problem. Govori kako je frustriran, jer pokušava da istrči maraton, a uopšte nema volje. Teško mu je da ustane iz kreveta i počne da vežba, a kad se ipak natera, onda je na ivici snage i sve ga toliko boli, da mora da pije lekove protiv bolova. Pita se kako drugi mogu ono što on ne može i šta sa njim nije u redu.

Dakle, šta je njegov problem? Slomljena noga, naravno.

Ova priča je metafora za vas, ako se osećate kao čovek iz priče. Verujete da nešto nije u redu sa vama, jer ste iscrpljeni i ne uspevate da dostignete postavljene ciljeve, nemate volje i trpite bol, jer ste povređeni negde duboko, na mestu koje ne možete da dosegnete – iako bi svakom terapeutu bilo očigledno o čemu se radi.

Gurate kroz svakodnevicu “na mišiće” i pokušavate da zanemarite deficit energije i bol od nevidljive povrede i rane koja se nikada nije iscelila.

Ne morate patiti od postraumatskog sindroma samo ako ste bili u ratu – možda ste ratovali veći deo života i nosite rane i ožiljke kojima se niste pozabavili, jer ste sve prevazilazili u hodu, snagom volje i energije, koje ste istrošili, ne obraćajući pažnju na svoj psihički, duševni i emotivni život.

Nemate pojma da ste povređeni i traumatizovani, jer sve je to samo život, tako ste navikli da posmatrate stvari. Zanemarivali ste svoje strahove, nesigurnost, odbačenost, nedostatak ljubavi, slomljeno srce, izdaje i poniženja, ostali čvrsti i hrabri i gurali osećanja pod tepih, da vas “slabost” ne bi ometala. Vaša psiha je godinama trpela nasilje, koje uopšte niste registrovali i nije vam palo na pamet da se time bavite.

Wannabe TV

Editors choice