I kad žudimo za promenom, najteže na nju pristajemo – strah od promene je uvek prisutan, ali i svest da je promena ne samo neophodna, nego je zakon života. Da li ćeš u panici pokušavati da zadržiš ono što ti izmiče, ili ćeš se ohrabriti i krenuti u susret promenama? Promene dolaze, a tvoj stav i način na koji ih doživljavaš je presudan za tvoju sreću i ispunjenost. Ovo su reči ljudi koji znaju šta pričaju i kojima možeš da veruješ.

“Ako se ne menjamo, ne rastemo. Ako ne rastemo, ne živimo.” Gail Sheehy
To neživljenje tokom života pogađa veliki broj ljudi, koji prosto okorevaju u svojim stavovima i sa godinama postaju sve nepomirljiviji, ogorčeniji i nezadovoljniji. Ne želiš da budeš jedna od njih.

“Ako promenimo naše misli, svet oko nas se menja.” Richard Bach
Tvoje misli iniciraju tvoja osećanja. Osećanja su energija u pokretu – promenljiva, dinamična. Iskoristi moć tog fluida, pročisti svoje misli, proširi svoje granice – razmišljaj o boljim, lepšim, kvalitetnijim i smislenijim stvarima.

ross findon 303091 Mudrosti o promeni koje će te ohrabriti

“Ako ti se nešto ne sviđa, promeni to. Ako ne možeš, onda promeni svoj stav. Samo nemoj da se žališ!” Maya Angelou
Kukanje je toksično. To je mantra za izgovore. Ne traži izgovore, traži način da nešto promeniš.

“Ako želite da stvorite neprijatelje, pokušajte nešto da promenite.” Woodrow Wilson
I ovo je istina – onog momenta kad počneš da se menjaš, sve oko tebe se zatalasa i pobuni i pokuša da te uvuče nazad, da te spreči i osujeti. Tolika je moć promene!

“Bez promene, nešto spava u nama, i retko se budi. Spavač se mora probuditi.” Frank Herbert
Taj spavač, to je naše biće, zapostavljeno, zaboravljeno, anestezirano. Budi se!

“Budi promena koju želiš da vidiš u svetu.” Mahatma Gandhi
Ovom bolnom svetu manjka ljubavi, tolerancije, razumevanja, nežnosti, radosti, dobrote, sreće i smeha. Ne traži to što nedostaje, nego pružaj.

Comments