Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Zašto je britanski stil zakon u muškoj modi

Greške koje muškarci prave u nezi kose (i kako da ih ispraviš)

Zašto treba da radiš 100 čučnjeva dnevno

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Savremena pravila flertovanja za kul tipove

10 poruka mudrosti Aldousa Huxleya: Formiraj svoje novogodišnje odluke prema njima

Komplimenti o izgledu koji ženama najviše prijaju

Kako da budeš savremen muškarac – iz ugla različitih muškaraca

Muška ranjivost i neprebol

Muška ranjivost i neprebol

1/2

Žene stalno pričaju o svojim osećanjima i ne kriju svoju povređenost, očajanje, nezadovoljstvo – čak i najdiskretnije žene imaju poverljive prijateljice sa kojima dele svoje strahove, brige, tuge i boli. Žene plaču i kad su same i kad su jedna sa drugom, bez stida i zadrške, a kad se isplaču, mogu odmah zatim da se smeju i sebi i svim bednim ljubavnim dramama kroz koje su prošle. One se obraćaju drugim ženama i češće se odvažuju da potraže stručnu pomoć, kad osećaju da su se zaglavile, da ne mogu same i da im ventil nije dovoljan.

Izgleda da je u njihovoj otovorenosti u odnosu na ranjivost, u priznavanju osećanja i potrebi da o njima govore, da ih pretresaju, analiziraju i razumeju, ključ njihove emotivne otpornosti. Žene nekako pohvataju konce svog života i kad ostanu same – retko ostaju same. Ne prestaju da veruju u ljubav zato što su izdane i povređene, ne omrznu čitav muški rod, ne izgube hrabrost i poverenje u ono dobro, zato što su doživele slom, zato što su prevarene, ostavljene, iskorišćene. Naročito to sebi ne dozvoljavaju, ako imaju decu – kad ostanu same sa decom, one se bace u životnu borbu, a deo te borbe je nastojanje da opet pronađu ljubav i zadovoljstvo u emotivnim odnosima, jer znaju da im je to potrebno da bi ostale razumne i stabilne da bi bile dobre svojoj deci. Kao da ih je priroda opremila za opstanak i preživljavanje bolje nego muškarce, koji retko ostanu emotivno stabilni, otvoreni za ljubav i sposobni za bliskost, kad ostanu sami.

Muški svet je drugačiji – tu nema te slobode u ispoljavanju emocija, oni jedni drugima govore „ma boli te uvo“ i jedini ventil koji imaju nalazi se u alkoholu, površnim osvajanjima, kojima dokazuju sebi da su poželjni i istovremeno se nesvesno svete ženskom rodu, pokušavajući da tretiraju te „kučke“ onako kako zaslužuju. Mentalna stabilnost muškaraca je ugrožena, kada pretrpe emotivni krah. U svojoj krutosti, potiskivanju osećanja i stavu da treba da ostanu jaki, odnosno, da nikako ne pokažu koliko su povređeni, oni pucaju – kao drvo – čvrsto i tvrdo puca i lomi se, dok se elastično i savitljivo povija do zemlje na sve strane, ali ostaje čitavo i u najjačoj emotivnoj oluji.

Wannabe TV

Editors choice