Mudrosti grčkih filozofa

Prepoznaj signale da ona više ne želi da bude sa tobom

Šta ona želi (i ne želi) da čuje u krevetu

Style in action: Outfit za trening

Branimir Brkljač – vreme je za nove priče

Šta devojkama najviše smeta kod muškaraca

Misterije ljudskog organizma

Koje su granice ljudske izdržljivosti

Višeljublje – model emotivnih odnosa ili opasnost za ljubavne veze

Intervju: “Goblini” o nastupu u Beogradu, emocijama i muzičkim legendama

Ako je voliš, ne dozvoli da se pored tebe oseća nesigurno

Greške koje praviš tražeći smisao u svom životu

Pet vežbi za unapređenje brzine tokom treninga

Paris Brosnan, sin poznatog glumca, započeo modeling karijeru

Svi trendovi koje moraš da ispratiš u 2018.

Na šta ti ukazuju tvoji strahovi

Na šta ti ukazuju tvoji strahovi

1/3

Možda su tvoji strahovi na nivou prave fobije, a možda samo imaš osećanje neprijatnosti u nekim situacijama, koje najradije izbegavaš, kad god možeš. Strahovi nas često ograničavaju, ali oni nisu besmisleni i nose kompleksne informacije o nama.

Strah od visine ukazuje na to da imaš jaku svest o sebi i to što ti je neprijatno da budeš daleko od tla, govori da čvrsto stojiš na zemlji i da si realan. Stajanje sa obe noge na zemlji, simbolično i bukvalno predstavlja osnovni način kontrole – tako prilazimo stvarima koje nas zanimaju i odstupamo od onoga što nas plaši. Takođe, tako se suočavamo sa problemima. Čvrsto “ukorenjene” osobe ne vole promene, imaju uravnotežen način razmišljanja, snažan identitet i visina čini da osećaju gubitak orijentacije , zato često osećaju neprijatnost ili strah na visinama. Strah od visine je zapravo strah od pada i gubitka kontrole nad sobom.

Strah od gužve ukazuje na potrebu za ličnim prostorom i povezan je sa strahom od otvorenog prostora (agorafobija), kao i sa strahom od skučenog, zatvorenog prostora (klaustrofobija). Osobe koje se osećaju neprijatno u malim, zatvorenim prostorima i ne vole da budu okružene gomilom ljudi, nisu nedruštvene, nego im je važno da njihov lični prostor ne bude ugrožen. Oprezne su, ali i nepoverljive i najradije izbegavaju svaki sukob.

Potreba da se zadrži distanca između sebe i drugih, govori o emotivnoj nedostupnosti, što utiče na sve najvažnije odnose i u tom smislu, ove strahove treba shvatiti kao smernicu za razrešavanje suštinskog straha od bliskosti, od emotivnog povezivanja.

the longer is the beard, the higher is the style #nohow #benohow

A post shared by Nohow (@nohow) on

Wannabe TV

Editors choice