Umeće opuštanja

Svaka duhovna praksa, svaki psihološki i terapeutski rad, svaka sportska disciplina poznaje važnost telesnog i mentalnog opuštanja i njegovo praktikovanje na dnevnom nivou. Neophodno je da primenjuješ neku tehniku opuštanja (a ima brzinskih vežbi za opuštanje u sedećem položaju, za koje ti treba pet minuta i koje možeš da izvodiš kad god ti je potrebno da se umiriš) i da je usvojiš kao naviku. Zašto je opuštanje tako važno – jer tvoje telo, um i emocije sarađuju, povezani su i kad sprovedeš vežbu opuštanja, svesnog disanja i izdisanja, ti se umiruješ na svim nivoima – emocije se balansiraju, telo se odmara, um radi na bržoj frekvenciji. I sve probleme i zahteve koji ti predostoje, moći ćeš da rešavaš mirnije i efikasnije. Pod nabojem, ne možeš da budeš ni dovoljno produktivan, ni dovoljno precizan, stvari ti promiču. Kad se opustiš, mnogo toga možeš mnogo bolje.

Smanji unošenje stimulansa

Mnogo je mudrije odremati pola sata, prošetati, ili odraditi nekoliko vežbi istezanja (i opuštanja) nego popiti još jednu kafu ili energetsko piće. Tvoje telo će ti svakako biti zahvalno na smanjivanju unošenja dnevnih količina stimulansa.

Usvoj zdraviji način ishrane

To spada u brigu o telu (a telo i um su povezani) i zato je bitno da konzumiraš hranu koja manje opterećuje tvoj probavni sistem, a daje ti više energije.

produktivnost11 Najbolji načini da budeš produktivniji
Comments