Iskrenost

Nećeš se izvući sa lažima i izvrdavanjem, nikako. Bićeš provaljen, pre ili kasnije i moraćeš da se suočavaš sa posledicama. Posle dovoljno gorkih iskustava, otkrićeš da je mnogo jednostavnije biti iskren, iako je to neprijatno. Lakše je i konstruktivnije startovati u svim odnosima i relacijama pošteno, otvoriti karte, tražiti ono što hoćeš, odbaciti ono što nećeš i rizikovati da ne naiđeš na razumevanje i pozitivne odgovore, nego nastojati da postigneš ono što hoćeš uz pomoć laži i manipulacije. Zbog istine ćeš možda biti odbačen odmah, ali bolje je i tako, nego ipak biti odbačen kasnije i još poneti etiketu lažova i manipulatora.

blog 33 Najvažnije životne lekcije koje treba da savladaš u 20 im

Zdravlje

Vodi računa o njemu dok ga imaš. Posledice pijančenja, drogiranja, nespavanja i svih nezdravih stilova života, stižu veoma brzo. Vodi računa o svom telesnom i duševnom zdravlju, vežbaj, hrani se dobro, spavaj redovno, imaj stabilan seksualni život – to doprinosi očuvanju zdravlja i mentalne stabilnosti, dok ih sve suprotno narušava.

Osobe koje privlačiš

Oni koji te okružuju, prijatelji i ortaci, devojke kojima si zanimljiv – oni koje privlačiš će ti reći o tebi samom više nego ogledalo. Jer oni to i jesu. U njihovim slabostima i vrednostima prepoznaćeš sebe, a to je jedna od najtežih i najvrednijih lekcija samospoznaje.

Comments