Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Blog

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

1/2

Kada bi vas neko zamolio da sastavite spisak od deset najvećih želja koje imate u ovom trenutku, ili da navedete tri najveće želje, ne zato što može da vam ih ostvari, nego zato što pravi istraživanje i hoće da prikupljanjem odgovora na ovo pitanje utvrdi sa kakvom učestalošću se koja vrsta odgovora pojavljuje, da bi stekao uvid u to šta želi savremen mlad čovek – verovatno biste se potrudili da razmislite i da doprineste istraživanju. I pritom, verovatno ne biste naveli nešto mnogo različito od onog što je već sprovedeno istraživanje utvrdilo, a to je – da je savremen čovek skroman, realan i da ne teži luksuzu, već smislenim životnim sadržajima.

Najučestalija, pa zato i prva na listi želja je – skok padobranom! Veoma je iznenađujuće da je ta želja tako česta, a da ostaje neostvarena, jer je danas skok padobranom moguće organizovati za vikend, bez neke posebne pripreme. Svaki aero-klub, sa dva, tri aviončića i dovoljno travnate površine, ima instruktora koji vam može omogućiti da iskusite skok u tandemu – a možete ići i na obuku i skočiti sami. Dakle, ako imate ovakvu ili neku sličnu želju, ne dozvolite da to ostane samo želja, neka postane iskustvo.

Put oko sveta je sledeća želja po učestalosti. Verovatno je malo skuplje obići svet, nego platiti skok padobranom, ali ni to nije nedostižno i neizvodljivo – zapravo, izvodljivije je nego ikada ranije, s obzirom na brojne saobraćajnice i brzinu prevoznih sredstava na drumovima, šinama, u vodi i vazduhu.

sangarsh angura U8JFPO39Nqw unsplash e1593596760120 Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Među najčešćim željama je i želja za popularnošću, izražena sasvim konkretno i jednostavno “da budem na televiziji”. Iako je internet postao neizostavan i neophodan deo naših života, magična kutija nije izgubila ništa od svoje magičnosti i ljudi žele da budu viđeni, da ih snima kamera, da se pojave na televiziji.

U savremenom svetu gotovo svako to i može – ima mnogo emisija, zabavnih i specijalizovanih programa, koji podstiču ljude da se prijave i učestvuju. Možete se prijaviti za neki kviz, rijaliti program, talenat-šou, televizija će doći da napravi reportažu o vama ako se bavite nečim zanimljivim i retkim, ako ste uveli neke inovacije koje svima mogu da olakšaju život, ako ste postigli neki uspeh, ili imate da ponudite bilo šta što urednik nekog programa vidi kao zabavno, edukativno, inspirativno, ili retko i jedinstveno. Zaista ima mnogo načina da dospete na televiziju.

Neočekivano visoko rangira se želja za brakom – i među ženama i među muškarcima, pa je to četvrta najčešća želja. Svi cene svoju slobodu, ali niko ne želi da ostari sam i udruživanje, pripadnost, zasnivanje zajednice, jedna je od osnovnih ljudskih težnji.

Wannabe TV

Editors choice