Šta devojkama najviše smeta kod muškaraca

Misterije ljudskog organizma

Koje su granice ljudske izdržljivosti

Višeljublje – model emotivnih odnosa ili opasnost za ljubavne veze

Intervju: “Goblini” o nastupu u Beogradu, emocijama i muzičkim legendama

Ako je voliš, ne dozvoli da se pored tebe oseća nesigurno

Greške koje praviš tražeći smisao u svom životu

Pet vežbi za unapređenje brzine tokom treninga

Svi trendovi koje moraš da ispratiš u 2018.

Tajne dobrog + urbanog stila za muškarce koji nemaju mnogo vremena za to

Velike misli o snovima i uspehu Volta Diznija

Načini na koje nesvesno sabotiraš svoju budućnost

Praktični saveti za dugu i stabilnu vezu

Naučna objašnjenja o važnosti čitanja

Naučna objašnjenja o važnosti čitanja

1/3

Mnogi mladi danas smatraju da je čitanje knjiga za “nolajfere”, nešto čime se zanimaju štreberi, povučeni, slabi i asocijalni tipovi. Oni greše i lišavaju sebe ne samo zadovoljstva koje pruža čitanje, nego i raznih pozitivnih efekata čitanja. Nauka je nepobitnim činjenicama potvrdila da čitanje knjiga donosi mnoge koristi, pre svega kada su u pitanju emocionalni i intelektualni kapaciteti mozga.

Ko redovno čita knjige, stalno uči nešto novo

Možete izgubiti posao, imovinu, novac, čak i zdravlje, ali znanje vam niko ne može oduzeti. Čitanje knjiga ne samo da nam pomaže da održimo nivo znanja, već i da ga stalno podižemo. Čitanjem neprestano snabdevamo mozak novim informacijama, a što više znanja imamo, spremniji smo da odgovorimo na razne izazove sa kojima se u životu srećemo.

Čitanjem proširujemo rečnik

Što više knjiga čitate, više novih reči će se naći u vašem svakodnevnom govoru. Širi vokabular i sposobnost lepog govora jača samopouzdanje, a pored toga, dobro definisan govor i pravilno izgovaranje reči od velike su pomoći u svakoj profesiji. Načitani ljudi, dobri govornici koji mogu da pričaju o raznim temama, visoko su cenjeni u poslovnom svetu i brzo napreduju u karijeri.

Čitanje nas čini boljim ljudima

U istraživanju Univerziteta Emory iz 2013. godine, upoređivan je rad mozga dve grupe ljudi, od kojih je jedna čitala neku knjigu pre skeniranja mozga, kojim je utrvrđeno da je nivo empatije viši kod grupe koja je čitala. Takođe, tim njujorških psihologa je u jednom istraživanju došao do zaključka da čitanje budi sposobnost razotkrivanja i razumevanja emocija drugih ljudi.

Wannabe TV

Editors choice