Previše vremena provodite u virtuelnom svetu

Društvene mreže, sajtovi za upoznavanje, igrice – ulažete svoje dragoceno vreme u virtuelnu stvarnost i zapostavljate život. Klinci imaju izraz za to – nolajfer, kažu. Naravno da je virtuelni svet sastavni deo savremenog života, ali ako u njega bežite jer nemate dovoljno sadržaja u realnosti, bićete mizerni. Gde su prijatelji, izlasci ili obična okupljanja, sportske aktivnosti, čitanje, posećivanje kulturnih manifestacija i upoznavanje sa novim osobama? Možete upoznati nekog na sajtovima za upoznavanje, ali koliko od tih poznanstava ćete realizovati?

blogovi 3 Navike i ponašanja koja vas čine mizernim

Okruženi ste negativnim ljudima

Princip druženja kaže da treba da budete okruženi ljudima koje volite i cenite i da treba da nastojite da upoznajete i stvarate veze sa ljudima od kojih imate šta da naučite, koji će pozitivno uticati na vas. Ukoliko se družite sa negativnim ljudima, bićete stalno pod neodređenim pritiskom koji će vas zamarati, jer loši ljudi vam oduzimaju energiju i ne pružaju vam ništa zauzvrat.

Prošlost vam je bolja od sadašnjosti

A budućnost vas brine i ne volite o njoj ni da razmišljate. Sve najbolje što vam se dogodilo, ostalo je tamo negde, u prošlosti. Kad pogledate, to su uglavnom srednjoškolski ili studentski dani, u kojima ste bili još uvek prilično bezbrižni i niste morali da budete samostalni i odgovorni. Druženje je bilo bolje, ljubav je bila bolja, provod je bio dostupniji. Gledanje u prošlost i veličanje večitih starih dobrih vremena, odlika je nezadovoljnih i nesrećnih ljudi. Možda niste nikada prihvatili izazove odrastanja i sazrevanja i svoju odgovornost za pravac svog života i njegove sadržaje.

Comments